Patty Brard: ‘Hélène Hendriks loopt jarenlang tonnen mis bij SBS 6’

Patty Brard stelt dat Hélène Hendriks de komende jaren tonnen misloopt bij SBS 6 door op precíes het verkeerde moment te tekenen. “Het scheelt een paar ton. Ja, dat denk ik echt.”

Patty Brard en Hélène Hendriks © SBS 6

Wat een beroerde timing: Hélène Hendriks heeft de onderhandelingen over de verlenging van haar contract bij SBS 6 vlák voor de zomer gevoerd. De zomer waarin ze enorm veel succes boekte met De Oranjezomer, waarna ze de afgelopen weken ook al de pannen van het dak scoorde met De Oranjewinter. Maar daar heeft ze financieel niks aan.

Dikke pech

Die torenhoge kijkcijfers van Hélène konden vanzelfsprekend niet worden meegenomen bij de onderhandelingen en dat is behoorlijk zuur. Presentatrice Airen Mylene in Shownieuws: “Bij haar is het what you see is what you get, en what you get is behoorlijk goed. Salarisonderhandelingen… Ja, ik bedoel: ze is zóveel waard.”

Showkenner Bart Ettekoven beaamt dat, máár: “Ze heeft de pech dat ze voor afgelopen zomer haar salarisonderhandelingen heeft gedaan voor een nieuw contract van twee tot drie jaar, dus ja… Dat was ook nog voor De Oranjezomer, dus wat dat betreft net iets te vroeg.”

Voor het geld

Het is een ongelukkige timing, aldus Bart. “Als ze bijvoorbeeld volgende maand haar salarisonderhandelingen had gehad, dan had het denk ik toch iets anders voor haar uitgepakt. Maar joh, ik denk dat zij het ook niet echt voor het grote geld doet. Ze moet gewoon doen wat ze leuk vindt. Het is leuk meegenomen natuurlijk.”

Patty Brard daarop fel: “Nou, sorry hoor, maar die dagen zijn echt voorbij dat je het niet meer óók voor het geld doet.”

Bart: “Ik denk niet dat het haar drijfveer is.”

Paar ton

Hoeveel geld loopt Hélène volgens Patty mis? “Ik denk wel dat het een paar ton scheelt. Ja, dat denk ik echt.”

Airen: “Dat denk ik ook.”

Patty: “Zij is vooralsnog… Eva Jinek heeft een keer een week lang rond het miljoen gescoord, maar niet meer dan dat, en zij is gewoon steevast goed voor een miljoen kijkers, is nu gebleken, dus ik denk dat dat echt wel een paar ton had gescheeld.”

Jack en Rutger

Volgens Ronald Molendijk ligt het ook aan de gasten aan tafel. “Het heeft toch ook wel te maken met het soort programma en de gasten die er zitten? Ik vind dat Jack van Gelder helemaal op z’n plek valt daar.”

Patty beaamt dat. “En ik heb die Rutger Castricum bijvoorbeeld nog nooit leuk gevonden en hier past hij precies in het format op de een of andere manier.”

Mediacourant vraagt zich af, wat vindt u?

Vindt u dat Hélène Hendriks opslag moet krijgen van SBS 6?

Tussenstand

Laden ... Laden ...

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen