Marco Borsato-zaak mogelijk pas in 2025 voor de rechter: ‘Láng!’

Het zou de advocaat van Marco Borsato niets verbazen als zijn zaak pas in 2025 wordt behandeld, en hij tot die tijd gewoon op de reservebank blijft zitten. “Dat is zeker mogelijk.”

Marco Borsato © NPO

Marco Borsato zit nu al ruim twee jaar op de reservebank. Het OM maakte eind september eindelijk bekend dat de zanger vervolgd zal worden voor ontucht met een minderjarige, maar het zal nog wel even duren voordat blijkt of hij daadwerkelijk schuldig is of niet. Sterker nog: zijn advocaat Gert-Jan Knoops weet niet eens of de zaak in 2024 dient.

Pas in 2025?

Het maakt Marco helemaal gek, zegt Gert-Jan op NPO Radio 1. “Naar omstandigheden gaat het niet zo goed, vanwege juist die enorme druk van die strafzaak en het feit dat hij daardoor ook zijn werkzaamheden niet meer kan oppakken. We hebben geen indicatie wanneer die zaak gaat voorkomen. Of dat dit jaar wordt, is ook nog maar zeer de vraag.”

Is het echt denkbaar dat dit naar 2025 getild wordt? “Dat is zeker mogelijk. Dat weten wij ook niet. Dat hangt ook af van de afronding van het vooronderzoek.”

Handschrift

Peter Plasman, die het vermeende slachtoffer bijstaat, erkent bij Shownieuws dat het allemaal wel heel lang duurt. “Dat heeft te maken met dat er ook een verdediging is die actief is. Er zijn allerlei deelonderzoeken gedaan. Er is een onderzoek gedaan dat, heb ik begrepen, vrij lang geduurd heeft naar het handschrift wat ter discussie zou staan.”

Hij vervolgt: “En het algemene probleem is gewoon de overbelasting van het Openbaar Ministerie, dat het gewoon echt heel erg lang duurt.”

Argumenten

Denkt Gert-Jan dat hij een sterke zaak heeft? “We hebben in elk geval genoeg argumenten om de verdediging van Marco te voeren. Voor ons is die zorgvuldigheid van die procesgang belangrijker dan de tijdsdruk die op deze zaak zit.”

Story-baas Guido den Aantrekker: “Het duurt wel heel erg lang. Het idee dat het ook dit jaar misschien zelfs nog niet voorkomt… Ja, wat zegt dat over die zaak, hè…”

Mediacourant vraagt zich af, wat vindt u?

Als Marco Borsato schuldig wordt bevonden, vindt u dan dat hij al genoeg gestraft is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen