‘Koningin Máxima in paniek na lage kijkcijfers SBS 6: crisisoverleg’

Het is de dag na kerst als SBS 6 groot uitpakt met een special waarin Tooske Ragas in gesprek gaat met koningin Máxima. Het resultaat? Horrorkijkcijfers. “Ze zijn nu echt in paniek.”

Koningin Máxima © SBS

Koningin Máxima en andere leden van het koninklijk huis willen vaak alleen maar interviews geven als ze over de goede doelen kunnen praten waar ze aan gelieerd zijn – echt vreselijk saai. Waar je bij BN’ers vaak wegkomt met één of twee verplichte vragen over hun nieuwe plaatje, willen die royals echt alléén maar over maatschappelijk gedoe praten.

Tooske en Máxima

Die prinses Laurentien horen we alleen maar oreren over laaggeletterdheid, prinses Mabel komt elk jaar opdraven bij een gezellig BN’er-gala dat in het teken staat van de strijd tegen HIV/AIDS en koningin Máxima? Die komt uitsluitend voor de camera zitten als ze wat mag vertellen over schuldenproblematiek. Een enórme wegzapper dus.

Hoewel de SBS 6-kijkers natuurlijk totáál niet zitten te wachten op dit soort maatschappelijke onderwerpen, was het voor de zender kennelijk al genoeg dat Máxima überhaupt even met hen wilde praten. En zo zagen we Tooske Ragas dus op de dag na kerst in een één-op-één-interview met de koningin. Prime time op SBS 6.

Kijkcijferdrama

Eén probleem: er keek geen hond. “Een waar kijkcijferdrama. Niet in de kijkcijfer top 50 en nog geen 250 duizend kijkers”, meldde kijkcijferautoriteit Tina Nijkamp de volgende dag al. “De tijd dat Máxima sowieso garant stond voor hoge kijkcijfers lijkt dus definitief voorbij. Net als dat de kersttoespraak van Willem-Alexander elk jaar verder daalt.”

We zijn nu een week verder en alle uitgestelde kijkers zijn geteld. Hoe ziet de score er nu uit? Tina op haar analysekanaal: “Kijkcijferhorror voor de Shownieuws-special van Tooske en Máxima: 147 duizend kijkers, inclusief uitgesteld kijken. SBS 6 heeft er wel 200 promo’s voor uitgezonden maar werkelijk helemaal NIEMAND had interesse.”

Royals zakken in

Dit zijn met stip de laagste kijkcijfers voor Máxima ooit, aldus Tina. “Het gaat echt niet goed met de populariteit van ons koningshuis. Koning Willem-Alexander had met kerst al de laagste kijkcijfers ooit: in totaal op alle zenders 1,6 miljoen kijkers voor zijn kersttoespraak. Inclusief uitgestelde kijkers. Dat was een jaar daarvoor nog 1,8 miljoen alleen al lineair.”

En nu? “Paniek op Huis ten Bosch vandaag en een spoedoverleg, dat is zeker. Heel veel werk aan de winkel voor het pr-team want als zelfs de ooit zo populaire Máxima dit soort cijfers haalt, dan zegt dat wel iets.”

Echt zo erg?

Is die score van Máxima dan écht zo erg? Ja, zegt Tina. “Hoe laag is de 147 duizend kijkers voor het exclusieve interview met koningin Máxima?”

Ze besluit: “Ongekend laag voor SBS 6. NPO 1, NPO 2, RTL 4, RTL 5, Net5, Veronica, RTL 7, RTL 8 en zelfs TLC scoorden hoger op dat tijdstip. Alleen NPO3 scoorde nog lager. Wat een kijkerdrama.”

Mediacourant vraagt zich af, wat vindt u?

Drie kwartier met Máxima over schuldenproblematiek praten. Logisch dat de kijkcijfers laag zijn?

Tussenstand

Laden ... Laden ...

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen