Kerstopstand: Máxima en Amalia krijgen woeste Story op hun dak

Koningin Máxima, dochter Amalia en de rest van hun gezin krijgen deze kerst een woeste Guido den Aantrekker op hun dak. De Story-baas wil een media-opstand tegen de Oranjes.

Oranjes en Guido den Aantrekker © RVD, SBS

Koning Willem-Alexander, zijn vrouw Máxima en hun drie dochters poseren elk jaar één of twee keer voor de media, zodat de paparazzi van de bladen hen de rest van de tijd met rust laten. Tegelijkertijd is er weinig exclusiefs aan die fotosessies; iedereen maakt namelijk dezelfde foto’s en de RVD verspreidt ze zelf gewoon helemaal gratis.

Schaamteloze arrogantie

Van de week hadden de Oranjes wéér zo’n samenzijn; de wintersessie vond plaats op het voorplein van Paleis Huis ten Bosch. Is iedereen daar tevreden over? Nee, sterker nog: Story-baas Guido den Aantrekker is woest. Hij zat zich hier gisteren, enkele uren voor het kerstdiner, echt ontzettend boos over te maken op X.

Guido wil een soort media-opstand bewerkstelligen. “Het wordt tijd dat we ons als gezamenlijke media niet meer lenen voor dit halfjaarlijkse dedain voor het grote publiek. Als het aan de door ons gefinancierde Oranjes ligt, is dit soort geregisseerde saaiheid het enige dat we privé van hen te zien krijgen. Schaamteloze arrogantie.”

Noblesse oblige

Royaltyverslaggever Josine Droogendijk vraagt zich af wat Guido dan precies wil. “Wat is jouw voorstel voor een leuke winterfotosessie?”

Guido geeft daarop aan dat hij wil dat de Oranjes voor elk medium een aparte sessie organiseren, dus ook voor zijn eigen Story. “Paar uur de tijd nemen, en in het paleis. Verschillende posities; per medium een andere setting. Lijkt me niet al te veel moeite, twee keer per jaar. Noblesse oblige.”

Fluwelen jurken

Josine vindt dit een goed idee van haar collega. “Met kerstboom, fluwelen jurken en een paar gezellige kaarsen. Ik ben voor”, schrijft ze.

Een of ander Scandinavisch koningshuis doet het volgens haar veel beter:

Mediacourant wenst u prettige kerstdagen! 🎄

Mediacourant vraagt zich af, wat vindt u?

Vindt u dat de Oranjes ook apart moeten poseren voor de Story?

Tussenstand

Laden ... Laden ...

Wat vindt u?

Alle polls

Mist u Patty Brard bij Shownieuws?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen