Tooske Ragas klaar met koningin Máxima: ‘Ik dacht echt: méid!’

Het verbaast Tooske Ragas helemaal niets dat de populariteitscijfers van koning Willem-Alexander en zelfs van koningin Máxima een nieuw dieptepunt hebben bereikt. “Ik dacht echt: méid!”

Koningspaar en Tooske Ragas © NOS, SBS

Het tv-programma EenVandaag heeft het vertrouwen in koning Willem-Alexander en koningin Máxima gepeild onder de ruim 26 duizend leden van hun opiniepanel. Nog nooit scoorden ze zó laag: in hem heeft 54 procent nog vertrouwen, in haar 61 procent. Er is met name ergernis over hun frivole gedrag tijdens de coronacrisis.

Heftige cijfers

Weekend-baas Bart Ettekoven is zich een hoedje geschrokken van de lage cijfers. “Ik vind dit wel heftige cijfers moet ik eerlijk zeggen. Daar worden zij niet blij van”, zegt hij aan de desk van Shownieuws.

Collega Patty Brard: “Wat ik ook heel gek vind is dat het dus inderdaad ook afstraalt op onze koningin, die wij toch eigenlijk allemaal op handen dragen qua schwung en alles.”

Royaltykenner Sandra Schuurhof denkt dat het koningspaar hun raadgevers vaker zou moeten raadplegen. “Ze zijn eigenwijs, maar die prijs betalen ze nu.”

Tooske boos

Na hun controversiële Griekse minivakantie nam het koningspaar een videoboodschap op waarin ze spijt betuigden. Een ‘Koefnoen-achtig excuus’, noemt Patty dat nu.

Bart: “Ja, wat een slecht toneelstukje was dat.”

Tooske Ragas noemt dat als hét moment waarop ze klaar was met Máxima. “Dit heeft het in mijn ogen eigenlijk alleen maar erger gemaakt. Dit is ook toen mijn beeld van Máxima een beetje flipte. Toen ik die eens zo schaapachtig zag kijken, dacht ik: méid, doe nou even… Serieus…”

Hoewel ze haar zin niet afmaakte, maakt Tooske wel duidelijk dat ze er vanaf dat moment echt helemaal klaar mee was.

Dom geweest

Bart denkt dat de koning er toen beter aan gedaan had om vanuit zijn hart te spreken. “Hij is gewoon geen goede spreker. Hij zit daar een autocuetekstje voor te lezen.”

Hoe had Tooske royaltyfan kunnen blijven? Patty: “Zij had gewoon één keer moeten zeggen: ‘We zijn een beetje dom geweest.’”

Mediacourant vraagt zich af, wat vindt u?

Vindt u dat Nederland een monarchie moet blijven?

Tussenstand

Laden ... Laden ...

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen