Jan Slagter haalt uit naar Gordon: ‘Nee, dit was niet zo verstandig’

Jan Slagter, de baas van Omroep MAX, vindt het onder de gordel wat Gordon in het programma van Beau van Erven Dorens heeft gezegd. “Dat was niet heel erg verstandig.”

Gordon en Jan Slagter © RTL, SBS

Als zelfs de directeur van het opvanghuis van zielige tv-egeltjes je al bekritiseert, dan zijn je kansen écht verkeken op het Mediapark. Jan Slagter, de baas van Omroep MAX, vindt dat Gordon zich onder de gordel gedragen heeft tijdens zijn interview met Beau van Erven Dorens. Pijnlijk, omdat Jan hem met kerst nog een muzikale tv-comeback gunde.

Onder de gordel

Gordon heeft zijn ex-vriend Gavin Rozario in gesprek met Beau min of meer beticht van schizofrenie, en merkte daarbij fijntjes op dat diens broer die zelfmoord heeft gepleegd dat ook had. Veel mensen kunnen niet geloven dat je zó laag wil gaan om je gram te halen, en ook Angela de Jong heeft hem daarom weer een ouderwets harde tik verkocht.

Terecht, vindt Jan. Hij vindt de uitspraken niet kunnen. “Wat hij nou gezegd heeft over Gavin. Dat was nou ook niet heel erg verstandig om dat te verbinden aan een broer van hem die dus overleden is en… Ja, weet je, dat vond ik niet heel erg slim”, reageert hij in De Oranjewinter.

Niet kritisch

Jan is het echter niet eens met de massale kritiek op Beau, die Gordon kritiekloos liet leeglopen. “Ik heb het niet gezien. Een heel klein stukje. Ik heb er veel over gelezen. Ja, er wordt nu heel veel geroepen dat Beau niet kritisch genoeg is geweest, dat het geen diepte-interview was.”

Hij vervolgt: “Maar aan de andere kant: het is een feel-good-programma, van: we gaan wat drinken, we gaan wat eten. Of je nou van Beau kunt verwachten dat het echt een diepte-interview had moeten zijn…”

Zielige man

Gastvrouw Hélène Hendriks stelt vervolgens de belangrijkste vraag: “Heeft het Gordon goed gedaan, denk je?”

Jan: “Dat denk ik eerlijk gezegd van niet.”

Sidekick Jack van Gelder heeft vooral medelijden met Gordon. “Je weet bij Gordon nooit wanneer het acteren is en wanneer het echt is. Of hij nou acteert of hij zo is, het is gewoon in wezen een zielige man die z’n hele leven al aan het zoeken is naar geluk en dat najaagt en allerlei tegenslagen heeft gehad. Ik vond het best ontwapenend.”

Mediacourant vraagt zich af, wat vindt u?

Denkt u dat de tv-carrière van Gordon voorbij is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen