Gravin Eloise wil bij Extinction Rebellion: ‘Baal dat ik zo vaak vlieg’

Eloise van Oranje wil zich net als Carice van Houten gaan aansluiten bij Extinction Rebellion. Ze maakt zich heel veel zorgen over de wereld en baalt ervan dat ze zelf zo vaak vliegt.

Gravin Eloise © Instagram

Het is volgens Eloise van Oranje tijd dat de mensen hun gedrag veranderen, want volgens haar kan het zo echt niet verder met de wereld. De gravin, die continu de verste vliegreizen maakt – van Amerika tot Japan en alles wat daar tussenin zit, wil zich daar steeds meer voor gaan inzetten. Ze wil zelfs Carice van Houten achterna.

Vliegschaamte

Duurzaamheid is zó belangrijk, zegt Eloise. “Ja. Mijn brein is er continu mee bezig. Als er eten over is, denk ik meteen: kut, food waste. Er is altijd een split second waarin ik mezelf afvraag of iets milieuvriendelijker kan. Ik ga bewust om met water, energie, plastic en kleding.”

Ze vliegt de hele wereld rond om met influecertypes als Anna Nooshin en Robbert Rodenburg te knuffelen. Heel naar voelt ze zich daarover. “Begin dit jaar had ik enorme vliegschaamte, ik werd er kriegelig van hoeveel ik vloog. Maar het stomme is dat ik het ook leuk vind om de wereld te zien. Dat probeer ik te compenseren in mijn dagelijks leven.”

Net als Carice

Eloise vindt dat mensen haar voorbeeld moeten volgen. “Ik maak me ontzettend zorgen om het klimaat. Echt uitspreken doe ik het niet, maar de laatste tijd vraag ik me steeds vaker af of ik kinderen op deze wereld wil zetten. Hoe ziet de planeet eruit over vijftig jaar? Ik weet het niet, maar voor mijn gevoel gaat de wereld echt naar shits and giggles.”

Ze vervolgt: “Of ik ben aangesloten bij Extinction Rebellion? Nee, maar ik heb wel veel contact gehad met Carice van Houten. Klinkt stom, mijn hoofd staat er door de drukte nu even niet naar om me bij hen aan te sluiten, maar wie weet op een ander moment.”

Instagram

Eloise vliegt de hele wereld rond:

Mediacourant vraagt zich af, wat vindt u?

Gravin Eloise: vermoeiende meid?

Tussenstand

Laden ... Laden ...

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen