Rick Evers klaar met Eloise: ‘Kan deze nepobaby titel kwijtraken?’

Rick Evers, de royaltydeskundige van Vandaag Inside, is behoorlijk klaar met de klagende gravin Eloise. Hij noemt haar een ‘nepobaby’ en vraagt zich af of ze haar titel kwijt kan raken.

Gravin Eloise en Rick Evers © NPO, SBS

Gravin Eloise begint de reputatie van het koninklijk huis aardig te beschadigen met haar fel bekritiseerde media-optredens. Ze roept de hele tijd dat iedereen minder moet vliegen vanwege het klimaat, maar Eloise zelf zien we vaker op de startbaan dan thuis op de bank. En wat ze doet als ze thuis is? Klagen over dat ze zo bekend is geworden.

Alweer op reis

Het liefst wil Eloise zich naar eigen zeggen net als Carice van Houten bij Extinction Rebellion voegen, maar kennelijk ziet ze zelf niet in hoe ongeloofwaardig dat is. VI’s royaltydeskundige Rick Evers wijst er op X fijntjes op dat Eloise haar eerste reisje van het jaar alweer achter de rug heeft.

Rick: “Geen zorgen, de commerciële gravinfluencer is op haar eerste reisje van het jaar: een gesponsord skitripje op kosten van een skibrillenmerk, waarvoor ze niet eens de moeite neemt het bewuste merk op Insta te volgen. 👀 Nepobaby.”

Koningin Eloise

Kan haar titel niet gewoon afgepakt worden, vraagt Rick zich af in een artikel in Weekend. “Wat ze doet straalt wel af op de monarchie. Artikelen over Eloise vallen op websites van Libelle en LINDA. onder het kopje ‘koningshuis’. Ze is lid van de koninklijke familie en vijfde in lijn voor de troon.”

Er is een kleine kans dat Eloise ooit onze koningin wordt, aldus Rick. “Als het vliegtuig met het koninklijk gezin een noodlottig ongeluk krijgt, zal Eloise na haar vader de troon bestijgen.”

Titel afpakken?

Dat moeten we volgens Rick niet willen. “Waar in Engeland gesproken wordt over het ontnemen van de titels van prins Andrew en prins Harry likt dat in Nederland een lastige zaak. Titels werden van oudsher gegeven door de koning. Tegenwoordig gaat dat via de minister. Over titels afnemen wordt niet gesproken in de Wet op de Adeldom.”

Eloise heeft bij wet recht op de titel van gravin van Oranie-Nassau, aldus Rick. “Maar ook zonder titel zou Eloise haar leven lang gelinkt blijven aan de koninklijke familie. Tenzij ze daadwerkelijk durft te kiezen voor de anonimiteit of Willem-Alexander vergaande afspraken met haar durft te maken.”

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen