Broertjes Tim Hofman: ‘K*nker, k*nker, k*nker, k*nker, k*nker’

Rijk en Sam Hofman, de in opspraak geraakte broertjes van Tim Hofman, zorgen voor steeds meer ergernis. Veel mensen vinden het onsmakelijk hoe vaak ze met ‘k*nker’ schelden in hun podcast.

Rijk en Sam Hofman © Instagram

Het is misschien wel de meest uitgekotste podcast van Nederland: Broers, van de broertjes van Tim Hofman. Rijk en Sam, zoals deze broertjes heten, hebben hierin onder meer Dries Roelvink doodgewenst. Wat structureler gebeurt: ze schelden in elke aflevering letterlijk tientallen keren met het woord ‘k*nker’, wat velen heel erg verwerpelijk vinden.

‘Ik dacht: k*nker’

Alleen al in de nieuwste aflevering van Broers wordt er meer dan twintig keer k*nker geroepen. Als het bijvoorbeeld gaat over het legaliseren van wiet in Thailand, zegt Rijk: “Dan werden mensen weer vrijgezet en die kregen kilo’s wiet terug van de overheid. K*nker. Dat is zo grappig!”

Of over zijn bezoek aan de kapper: “Het is zo k*nkerwit met rode vlekken. M’n eigen kleur komt er gewoon weer doorheen.”

Toen hij geweld zag bij het uitgaan: “En toen kwam bepaalde bewaking aan. Ik zweer. Die dachten dat ze echt aan het vechten waren. En ik dacht: k*nker.”

‘K*nkergroot’

Als het gaat over de film Bro’s Before Hoes zeggen ze: “In die film zie je dus de dollo van Daniel Arends. Zo, die is k*nkergroot.”

Even later is Rijk boos omdat hij een boete heeft gekregen voor door rood rijden. “Ik dacht, op wie de f*ck wacht ik? K*nker, hé. 90 procent van Nederland komt door die 300 euro gewoon echt in financiële problemen. Waar slaan boetes op? Waarom zijn ze zo hoog?”

En over vrouwen waar hij mee naar bed gaat die hun make-up eraf halen: “Nee, maar shit, dan werd ik wakker en dan dacht ik: ja, maar k*nker, ik moet het hiermee doen.”

‘K*nkerchill’

Sam vertelt even later dat hij een cadeautje voor zijn broer Tim heeft gekocht. Het was exclusieve kunst, waar hij voor werd ingeloot. “Ik schrijf en ik kreeg ineens een mailtje. Ik zo: k*nkerchill. Stond in dat mailtje: je bent het geworden.”

Even later blijkt dat het cadeau wel heel duur is. Sam: “Hij zegt: ‘10.000 dollar.’ K*nker! Ik zo, aan die lijn zo helemaal stil, ik k*nkerhard zweten. (…) Ik zo: k*nker, nou snapte ik wel dat hij allemaal foto’s wilde. (…) Ja, ik schrok me helemaal de k*nker. What the k*nker-fuck. K*nkerzooi.”

Broertje Rijk: “K*nkergrappig.”

Over Mijn Lijk

Het juicekanaal Juice Channel licht een reactie van een volger uit, waarin wordt verwezen naar het tv-progamma van hun broer Tim. “De Hofman-broers hebben sowieso weinig empathie. Ze vloeken non-stop met k*nker in hun podcast en YouTube-video’s terwijl hun broer Tim Over Mijn Lijk presenteert over terminaal zieke kankerpatiënten.”

De reageerder vervolgt: “Blijkbaar kunnen zij zich niet inleven dat hiermee vloeken veel mensen kan raken. Overigens is het ook vrij frappant dat Tim z’n broers hier niet op aanspreekt. Ben benieuwd wat BNNVARA hiervan vindt waar Over Mijn Lijk wordt uitgezonden”

Bewust maken

Juice Channel zelf vindt dit eveneens ‘heel krom’. “Voor de duidelijkheid: we zeggen niet dat Tim verantwoordelijk is voor de acties van zijn broertjes, maar dat hij ze bewust kan maken dat het schelden met deze ziekte in een podcast impact kan hebben op mensen. Misschien heeft hij dat ook wel gedaan en willen ze niet luisteren.”

In dat geval? “Jammer dat ze er niets mee doen.”

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen