Khalid Kasem stuurt appje aan Jeroen Pauw: ‘Een heel nare dag’

Khalid Kasem heeft zich volledig teruggetrokken uit het publieke leven; we horen helemaal níets meer van hem. Maar Jeroen Pauw heeft wél contact met de inmiddels beruchte presentator…

Khalid Kasem, Jeroen Pauw en Sophie Hilbrand © NPO

De tv-carrière van Khalid Kasem is plotseling ten einde gekomen, omdat hij louche blijkt te hebben gehandeld in zijn tijd als advocaat. Er staan nog meer onthullingen op stapel en die zijn zó explosief dat het AD ze niet mag publiceren; naar verluidt gaat het over zijn connectie met topcrimineel Ridouan Taghi. Vroeg of laat gaat dit verhaal uitlekken.

Appje van Khalid

Khalid zit thuis met een zwart balkje voor zijn ogen en de talkshow Khalid & Sophie? Die heet sinds deze week Sophie & Jeroen: niemand minder dan Jeroen Pauw heeft gisterenavond zijn comeback gemaakt als talkshowhost. En vanwege die gelegenheid heeft hij kort appcontact gehad met zijn beruchte pupil, die hij korte tijd heeft gecoacht.

Jeroen heeft gisteren een appje gestuurd naar Khalid, vertelt hij aan De Telegraaf. “Natuurlijk begrijp ik dat hij allerlei dingen aan zijn hoofd heeft nu. Dat hij die niet met mij deelt, begrijp ik ook. Het contact bleef heel oppervlakkig. Hij zei: ’Succes met je uitzending’. Ik antwoordde met: ’Ik hoop dat alles goed met je gaat.’”

Heel nare dag

Op de vraag welk antwoord Khalid daarop gaf, zegt Jeroen: “Ik denk dat het een nare dag voor hem was. Je weet dan toch: het gaat nu verder zonder mij.”

Voor altijd zonder Khalid? Jeroen lijkt te denken van wel. “Een host van een televisieprogramma heeft natuurlijk een zekere morele autoriteit nodig. Als je dat zelf niet hebt, kun je iemand anders moeilijk ter verantwoording roepen aan een talkshowtafel. De morele autoriteit van Kasem staat onder druk door de publicatie.”

Slechte Sophie?

Tv-critici denken dat het Jeroen niet per se goed zal doen om nu geassocieerd te worden met de talkshow en met zijn co-host Sophie Hilbrand. Hij vindt de kritiek op haar echter onterecht.

Vindt Jeroen het dan niet een béétje overdreven dat Sophie maandag zo zat te grienen om Khalid? “Ik ben niet van plan om in de krant mijn directe collega te gaan recenseren. Ik constateer dat zij op persoonlijk vlak een goeie relatie hebben. Dat heeft zij laten zien in haar emotie, that’s it.”

Mediacourant vraagt zich af, wat vindt u?

Denkt u dat Khalid Kasem ooit nog geloofwaardig terug kan op televisie?

Tussenstand

Laden ... Laden ...

Wat vindt u?

Alle polls

Mist u Patty Brard bij Shownieuws?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen