Beau onder vuur om kritiekloos interview met Gordon: ‘Echt slap’

Beau van Erven Dorens ligt behoorlijk onder vuur om zijn volstrekt kritiekloze interview met Gordon. “Geen énkele kritische vraag. Dit valt me echt een beetje van hem tegen”, klinkt het.

Gordon en Beau van Erven Dorens © RTL

Het grote comebackinterview van Gordon is de zoveelste pr-blunder van de entertainer. In plaats van de hand in eigen boezem te steken en met een schone lei te beginnen aan 2024, besluit hij om in een winterspecial van Beau van Erven Dorens zijn ex-vriend Gavin Rozario neer te zetten als een schizofreen. Net als diens broer die zelfmoord pleegde.

Schizofrenie

Ongelooflijk laag natuurlijk om zo’n familietragedie erbij te halen, puur en alleen om je ex een hak te zetten, maar wat zegt Beau? Letterlijk in Casa di Beau: “Maar dat zou een beetje verklaren waarom hij van het ene op het andere moment iemand anders werd. Want dat gebeurde nadat jij ten huwelijk werd gevraagd.”

Het is tegelijkertijd natuurlijk ook best geestig dat Gordon alleen een psychische stoornis kan bedenken als reden om het met hem uit te maken. “Ik snap niet waarom hij het gedaan heeft”, klaagt hij over de breuk. En Beau gaat daar volledig in mee: “Dat lijkt me nog het meest frustrerend.”

Herrie in Tokio

Tja, waarom zou Gavin het nou toch hebben uitgemaakt na dat reisje naar Tokio? Misschien omdat Gordon hem weer compléét uitkafferde op de reis daarnaartoe? Bij een tussenlanding vergat Gavin zijn paspoort in het vliegtuig: “Hij begon als een gek te schreeuwen. Dat ik zijn hele reis had verpest en het door dit voorval ook voor ons samen verpestte.”

Het zou zomaar kunnen dat dit voor Gavin de druppel was, na eerdere acute stemmingswisselingen van Goor. Daarover zei Gavin in de Privé: “Hij vroeg een keer of ik zijn eten wilde proeven. Ik zei nee, omdat het veel te pittig voor me zou zijn. Daar werd hij heel boos over. Hij schreeuwde dat ik zijn dag had verpest. ‘Waarom wil je niet wat proeven?'”

‘Valt me tegen’

Beau heeft dat interview met Gavin óngetwijfeld gelezen, maar laat Gordon kritiekloos leeglopen. “Geen enkele kritische vraag van Beau, valt me een beetje tegen”, zegt Victor Hopman, die een podcast maakt over televisie, op X. “Ik kijk het niet zo vaak, maar ik vind dit een slap loop-maar-leeg gesprek.”

Tv-journalist Jef Willemsen kijkt er niet van op. “Help me even, in welke aflevering van Isola/Casa di Beau werden er wél echt kritische vragen gesteld of harde noten gekraakt? Gasten komen in een warm bad… zeker met deze ijzige temperaturen. (…) Als je dacht dat Linda’s Zomerweek veilig en voorgeproduceerd gezellig was, here comes Beau.”

Bavarois

Beau brengt totáál geen relevante inhoud met dit programma, vervolgt Jef. “Niks mis mee als je er van houdt, het zit goed in elkaar maar het is net zo vullend en zoet als een bord frambozen bavarois (zonder pitjes!).”

Woningmarktdeskundige Martine de Ridder vindt dat Beau op z’n minst één keer had moeten ingrijpen. “Sinds wanneer is het oké dat je medische condities van (overleden) mensen deelt en je als niet-arts een diagnose insinueert? Kijk ik te weinig juice channels, of lees ik te weinig Privé dat dit nu normaal is? Dit gaat toch veel te ver?!”

Victor: “Ja, vond dat ook echt heel laag.”

Voor de bus

Lianne van Veen, een professioneel tv-kijker, is teleurgesteld. “Gordon was zo goed bezig hier en gooit nu weer alles en iedereen voor de bus en deelt diagnoses uit. Echt, verschrikkelijk, het zal je maar gebeuren dat je ex dat zomaar over je zegt, op tv ook nog eens. En Beau vraagt ook totaal niet door, terwijl al die gesprekken gewoon gepubliceerd zijn.”

Story-journalist Nick Dijkman denkt dat die hele aflevering van Casa di Beau nooit uitgezonden had moeten worden. “Beau met twee RTL-vrienden (Gordon en Ruben reisden samen, dus elkaar ter plekke weinig meer te melden) en Maurice Steijn naar Italië. Geen leuke gesprekken, wel lol gehad. Geen tv voor de kijker.”

Fragment

De heftige beschuldiging van Gordon (met daaronder vernietigende reacties over de entertainer):

Mediacourant vraagt zich af, wat vindt u?

Vindt u dat Beau op z'n minst één kritische vraag had moeten stellen aan Gordon?

Tussenstand

Laden ... Laden ...

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen