Privé pakt uit: ex-verloofde Gordon zegt álles in schokkend interview

Sympathiek, intelligent en integer: zo komt Gavin Rozario, de ex-verloofde van Gordon, over in een acht pagina’s tellend interview in Privé. Zijn verhaal over hun liefdesavontuur is shockerend.

Gavin Rozario en Gordon © Instagram, Privé

Het jaar duurt nog lang, maar Privé heeft waarschijnlijk nu al hét showbizzinterview van het jaar te pakken. Het weekblad van Evert Santegoeds pakt vandaag groot uit met een lang, acht pagina’s tellend interview met Gavin Rozario. Hij is eerlijk, openhartig, geeft een gedetailleerde karakterschets van Gordon, maar blijft te allen tijde respectvol.

Kwetsbare man

Gavin maakt in acht pagina’s duidelijk dat Gordon een kwetsbare man is met extreme stemmingswisselingen, die alles in de media graag beter en mooier wil voordoen dan het is en nog altijd een probleem heeft met verslaving. Probeert hij met het interview om Gordon zwart te maken? Nee. Wel maakt hij duidelijk dat de tv-miljonair hulp nodig heeft.

De directe aanleiding van het interview zijn volgens Gavin de talloze artikelen die in de Nederlandse media verschijnen, over dat hij een golddigger zou zijn en dat hij Gordon zonder reden zou ghosten. Die artikelen zijn nu direct zichtbaar als je zijn naam googelt en die heeft hij gelezen dankzij Google Translate. “Het doet me enorm veel pijn.”

‘Gewoon via Grindr’

Voor één keer vertelt Gavin aan de Privé zijn exclusieve verhaal: “Zodat iedereen zijn conclusies kan trekken. In plaats van alleen de verhalen die Gordon vertelt of misschien nog wil gaan vertellen.”

Zijn verhaal maakt van A tot Z heel veel duidelijk. Alleen al over het begin van hun relatie – ze zouden elkaar spontaan hebben ontmoet in een casino – is Gordon volgens hem niet eerlijk geweest naar buiten toe. “We hebben elkaar leren kennen via Grindr. (…) Het klikte echt onmiddellijk. Als het goed met Gordon gaat, is hij een geweldig persoon, hè?”

Rollercoaster

Al snel ontdekte Gavin dat het niet altíjd leuk is met Gordon; hij spreekt van een ‘rollercoaster’. Hij noemt voorbeelden van extreme stemmingswisselingen, bijvoorbeeld toen ze thuis de film The Wizard of Oz keken en hij vanwege een jetlag in slaap viel. “Daar werd hij heel boos om, ineens. Hij maakte me boos wakker (…) en vroeg of ik mentale problemen had.”

Gavin, die continu ook de leuke kanten van Gordon benoemt en het hem gunt dat hij zoveel reist (‘hij heeft zijn hele leven hard gewerkt’), benadrukt dat hij zich nooit ‘fysiek bedreigd’ heeft gevoeld. “Voor mij is het belangrijk dat dit duidelijk naar voren komt. Dat het niet groter gemaakt wordt dan het is.”

Heel hard schreeuwen

Het waren vooral zijn stemmingswisselingen waar Gavin uiteindelijk op afknapte. “Hij vroeg een keer of ik zijn eten wilde proeven. Ik zei nee, omdat het veel te pittig voor me zou zijn. Daar werd hij heel boos over. Hij schreeuwde dat ik zijn dag had verpest. ‘Waarom wil je niet wat proeven?'”

Dat soort dingen gebeurden zelfs vlak na de verloving, aldus Gavin. Hij liet bij een tussenlanding per abuis zijn paspoort in het vliegtuig zitten. “Hij begon als een gek te schreeuwen. Dat ik zijn hele reis had verpest en het door dit voorval ook voor ons samen verpestte. (…) Gordon dreigde zijn verlovingsring af te doen en wilde hem denk ik naar me toe gooien.”

Bizar. “Het was bijna zoals in een cartoon dat een poppetje helemaal rood aanloopt.”

Conflict in Tokio

Gavin noemt talloze andere voorbeelden, bijvoorbeeld over een conflict in Tokio. Maar hoe zat het nou eigenlijk met die verloving? Gordon stelde dat hij onverwacht ten huwelijk was gevraagd op de Malediven. “Dit was van tevoren allemaal uitgedacht. (…) In Dubai hebben we samen de verlovingsringen uitgekocht.”

Huh? Het was toch een verrassing? Nee, zegt Gavin. Dat verklaart ook waarom alles zo goed in beeld is gebracht. “Voornamelijk om de media en via hen het Nederlandse publiek te imponeren en te laten zien dat hij eindelijk verloofd was. Hij plaatste het ook meteen op social media. Hij wilde er echt alles uithalen.”

Professionele hulp

Tot slot vertelt Gavin ook nog uitgebreid over Gordons claimgedrag en een nacht waarin hij zich he-le-maal liet gaan. “Gordon zat tijdens de nacht dat ik mijn telefoon kwijt was flink aan de drugs, terwijl hij mij twaalf uur lang boze en kwaadaardige berichtjes stuurde. Hij zat door de drugs in een slechte flow, verklaarde hij later.”

Gavin, die stelt Gordon ook dreigde uit het leven te stappen – hij kreeg een afscheidsbrief waarin ook ‘vijf BN’ers’ werden genoemd ‘die hem ook hebben teleurgesteld’ – hoopt dat de entertainer zo spoedig mogelijk hulp vindt. Al benadrukt hij, net als diens zus, dat Gordon niet écht suïcidaal is. “Het bleek alleen bedoeld om mij onder druk te zetten.”

Nuchter: “Het zijn wel allemaal negatieve verhalen, hè? Nou ja, maar goed, de leuke heb je al op Instagram gezien.”

Weekblad Privé

Het interview, waarin Gavin in chronologie vertelt over hun relatie, uitlegt waarom hij geen golddigger is, dat hij er door hun relatie juist financieel op áchteruit is gegaan en dat hij direct zou hebben ingestemd met trouwen op huwelijkse voorwaarden (‘hij heeft hard gewerkt om te komen waar hij is’) leest u in de Privé. Inclusief WhatsApp-screenshots.

Wel héél privé? Ja. Maar hopelijk voor Gordon en zijn omgeving de wake-upcall die nodig is. De nieuwste Privé ligt vanaf vandaag in de winkels.

Praten over zelfmoordgedachten kan anoniem: chat via www.113.nl, bel 113 of bel gratis 0800-0113.

Mediacourant vraagt zich af, wat vindt u?

Hoopt u dat dit interview een wake-upcall is voor Gordon?

Tussenstand

Laden ... Laden ...

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen