Tina Nijkamp volgens Johan Derksen veel te soft: ‘Niet als Angela’

Tina Nijkamp is volgens Johan Derksen véél te soft als tv-columniste van De Telegraaf. Hij vindt de kijkcijferautoriteit op deze manier geen concurrentie voor Angela de Jong. “Poeslief!”

Johan Derksen en Tina Nijkamp © SBS

Angela de Jong is al jaren buitengewoon succesvol als tv-columniste van het AD en daar wilde concurrent De Telegraaf wat tegenover stellen. Die krant heeft dé kijkcijferautoriteit van ons land, Tina Nijkamp, weten aan te trekken. Zij is tevens oud-zenderbaas van SBS 6 en haar stukjes zijn dan ook wat vakmatiger en iets minder sensationeel.

Moe van Tina

Saai, vindt Johan Derksen het. “Ik word een beetje moe van Tina. Jij niet?”, roept hij in Vandaag Inside.

René van der Gijp: “Ja, ja.”

Johan: “Nou, kijk. Tina heeft verstand van tv, die is directeur geweest van SBS 6. Ik heb nog eens een keer met haar onderhandeld zelfs. Het was nog net geen persoonlijke belediging wat ze bood toen, kan ik me herinneren, maar in ieder geval: zij kwam terug en ze is nu heel druk met die kijkcijfers…”

Brute aanvallen

Dat Tina deskundig is, staat als een paal boven water, aldus Johan. “Ze heeft wel verstand van de materie, maar De Telegraaf heeft haar ingezet voor concurrentie tegen Angela de Jong, maar Angela de Jong met die brute persoonlijke aanvallen op ijdele tv-sterren…”

Wilfred Genee: “Ja, nu met Khalid & Sophie, hè, die pakt ze helemaal aan.”

Johan: “Ja, Angela de Jong is heerlijk lezen zolang je die dag niet aan de beurt bent. Dan leest het lekker weg. Maar die nummertjes van Tina… Poeslief!”

Tv-inhoudelijk

Wilfred merkt op dat Tina een heel ander soort columns schrijft. “Nou ja, ze probeert het meer tv-inhoudelijk te benaderen. Ze probeert er een meer technisch verhaal van te maken.”

Özcan: “En kijkcijfers delen, hè, elke ochtend.”

René vindt dat Tina juist niet moet proberen om ‘harde statements’ te gaan geven. “Dat moet je niet doen. Dat is die Angela de Jong wel. Oneliners die aankomen. Maar zij is zo helemaal niet en dan moet je het niet doen.”

Mediacourant vraagt zich af, wat vindt u?

Tina Nijkamp is niet zo gemeen als Angela de Jong. Is dat nodig dan?

Tussenstand

Laden ... Laden ...

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen