Floortje Dessing zwaar afgefakkeld: ‘Ze is echt een domme narcist!’

Floortje Dessing wordt op een ongekend felle manier uitgekafferd omdat ze haar broer bij het grofvuil heeft gezet vanwege zijn politieke mening. “Ik vind dit egoïstisch. Narcistisch zelfs.”

Floortje Dessing © Tom Cornelissen

Er is al jaren geen contact meer tussen Floortje Dessing en haar broer Johan Dessing en dat heeft te maken met zijn politieke voorkeur. Hij zit namelijk in de Eerste Kamer voor de omstreden politieke partij Forum voor Democratie. “Als je daar nu geen afstand van neemt, dan ken ik je niet meer als mijn broer”, heeft ze volgens Johan tegen hem gezegd.

Egoïst en narcist

De bekende mediacriticus Victor Vlam vindt dit echt ongekend. “Floortje werkt bij BNNVARA en heeft een links profiel. Dat is tot daaraantoe, maar haar broer is niet links. Sterker nog: die is behoorlijk rechts. Is dit nou iets wat we zouden moeten goedkeuren dat iemand een familieband verbreekt omdat iemand een andere politieke voorkeur heeft?”

Raar, vindt Victor het. Hij vervolgt in de podcast De Communicado’s: “Ik vind dat wel echt heel ver gaan. Ik vind dit gewoon echt een heel domme beslissing, als ik heel eerlijk ben. Ik vind dit ook egoïstisch, narcistisch zelfs en een teken van echt heel weinig, maar dan ook heel weinig relativeringsvermogen.”

Voor altijd kapot

Victor vindt het zonde. “Over twintig jaar is de kans heel groot dat Forum allang voltooid verleden tijd is, en dan kijken we terug op deze tijd en denken we toch een beetje bij onszelf: waar maakten we ons zo druk over? Maar die band met je broer is waarschijnlijk nog steeds kapot, want als je zoiets doet, is het heel moeilijk om dat te herstellen.”

Hij vervolgt: “Ik denk dat dat besef er bij mensen wel iets meer zou mogen zijn. Die familieband is best belangrijk. Familie moet je wel koesteren wat mij betreft en om het zomaar te grabbel te gooien omdat iemand een paar dingen doet waar jij het niet mee eens bent… Ik vind dat echt wel een bizar slechte beslissing.”

Radicaliseren

Als Floortje van haar broer houdt, dan kan ze hem beter dichtbij houden om hem te beschermen, vindt Victor. “Dat biedt het voordeel dat je met hem in gesprek kunt blijven, waardoor je ook weer kunt voorkomen dat zo iemand misschien nog verder radicaliseert. Daar zitten echt wel voordelen in.”

Wat is er dan mis met haar relativeringsvermogen? “Want Forum voor Democratie – met alle respect – is een irrelevante partij en Johan Dessing een irrelevant figuur in die irrelevante partij. In alle opzichten doet het er voor het verloop van de Nederlandse geschiedenis niet toe dat hij Forum voor Democratie steunt.”

Opoffering

De politieke activiteiten van haar broer doen er dus niet zoveel toe, wil Victor zeggen. “Het maakt helemaal niks uit, maar je offert wel de relatie met je broer op. Als je niet kunt relativeren of kunt inzien dat het er niet toe doet, dan ben je bij jezelf ook wel een klein beetje geradicaliseerd. Ze heeft geen relativeringsvermogen.”

Tot slot: “Ik vind het ook narcistisch, want waarom breekt zij nou met haar broer? (…) De voornaamste reden is omdat zij niet geassocieerd wil worden met Forum voor Democratie. Zij vindt het vervelend om daar door haar vrienden op te worden aangesproken. Het is gewoon een narcistische, egoïstische actie om dit te doen. Ik vind het schandalig.”

Mediacourant vraagt zich af, wat vindt u?

Begrijpt u dat Floortje Dessing breekt met haar broer om zijn politieke mening?

Tussenstand

Laden ... Laden ...

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen