Maxime Meiland heeft bewust geen sorry gezegd tegen Anna Nooshin

Maxime Meiland heeft bewust geen sorry gezegd tegen Anna Nooshin voor het verspreiden van leugens. “Dat is toch ook stom? Ik bedoel: wat zegt dat dan nog? Wat heeft dat nog voor waarde?”

Anna Nooshin en Maxime Meiland © YouTube

Anna Nooshin kampt al jaren met het imago van iemand die heel erg fake is. Het kwam dan ook hard bij haar aan dat Maxime Meiland, die ze eind 2019 nog ontving in haar toenmalige gossipshow op YouTube, zo naar haar uithaalde in de biografie van haar vader Martien. “Van BN’ers kan ik moeilijk inschatten of ze echt zijn of fake”, zegt hij daarin.

Leugenachtige Maxime

Maxime haakt daarop direct in met de naam van Anna: “Ik kan dat beter. Ik had een keer een interview met Anna Nooshin. Hele leuk meid verder, maar die appt dan meteen met: ‘O, wat was het geweldig!’ En ‘Ik hou van je!’ enzo. En dan denk ik meteen: meid, dat hoeft ook weer niet.”

Het blijkt een grove leugen: Anna heeft dat namelijk nooit geappt. Toen ze haar daarmee confronteerde, riep Maxime dat het verzonnen is door deze site. Wéér een leugen: Anna kwam er al snel achter dat Maxime dat wel degelijk heeft gezegd in het boek. Maxime stelde voor om haar uitspraken te rectificeren, maar ook die intentie bleek een leugen.

‘Niet goed nagedacht’

Maxime wordt hier nu over op het matje geroepen door Robbert Rodenburg, de beste vriend van Anna. “Dit is er wel één waar ik niet goed over na heb gedacht”, geeft de Meiland-dochter toe in zijn talkshow Terug Naar Toen.

Waarom heeft ze zo lelijk gepraat over Anna? “We woonden toen nog in Frankrijk, we zaten aan een tafel en Jan (Dijkgraaf, de biograaf, red.) vroeg aan mij: ‘Als jij iemand moet opnoemen waar je het niet zo mee hebt die bekend is, wie zou het dan zijn?’ Toen moest ik sowieso heel erg lang nadenken, want ik bedoel: ik ken bijna geen mensen die bekend zijn.”

‘Floepte het eruit’

Toen noemde ze Anna’s naam. “Anna is… Kijk, het is een schat volgens mij hoor. Ik bedoel: het is jouw beste vriendin, dus ik bedoel: dat moet wel. Ik weet het niet. Dat was misschien dan ook een gevoel. Ik flapte het er gewoon uit. Ik heb daar wel spijt van.”

Waarom loog Maxime over het appverkeer met Anna? Zij heeft namelijk nooit ‘ik hou van je’ gezegd. “Nee. Daar was ik ook een soort verbaasd om, want ik had het altijd zo in mijn hoofd.”

Geen excuses

Maxime heeft nooit excuses gemaakt. “Ik zat er laatst nog over na te denken na dat interview (van Anna, red.), van: ‘Zal ik haar nog een berichtje sturen dat het niet aardig van me was geweest om dat te zeggen en dat het me spijt?’ Maar toen dacht ik: ja, dan kom ik nou aan. Dat is toch ook stom? Ik bedoel: wat zegt dat dan nog? Wat heeft dat nog voor waarde? Weet je wel.”

Ze betreurt het naar eigen zeggen wel echt. “Natuurlijk, omdat ik merk dat zij er heel erg mee zit en dat vind ik rot voor haar. Daarvan denk ik dan wel: hoe dom? Waarom heb ik dat gezegd? Hoe dom van mij? Dat is heelmaal niet aardig. Dat is helemaal niet leuk. Dus daar heb ik wel spijt van, ja.”

Dikke huid

Tot slot: “Ik vind het ook zo erg voor haar, dat zij dat zo aantrekt, dat zij dat zo erg vindt. Dat had ik ook helemaal niet verwacht. Dan denk ik: jij bent al zo lang bekend, dan krijg je toch een dikke huid?”

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen