Maxime Meiland wil dat cancelen stopt: ‘Ik heb mijn les geleerd’

Maxime Meiland gaat diep door het stof nadat ze vrijwel al haar samenwerkingen heeft zien stranden. Ze biedt haar excuses aan en hoopt dat het cancelen nu stopt. “Ik heb mijn les geleerd.”

Maxime Meiland © SBS 6

In een paar dagen tijd heeft Maxime Meiland vrijwel al haar commerciële samenwerkingen zien stranden, omdat ze de islamstandpunten van haar moeder Erica Meiland steunt. “Ze vindt vooral het hoofddoek dragen waanzin. Wat ook logisch is”, heeft Maxime onder meer gezegd. “Zo wordt de vrouw weer de dupe.”

Diep door het stof

Nu gaat Maxime in een lang bericht op Instagram diep door het stof. “Lieve mensen, ik ben erg geschrokken van de situatie de afgelopen dagen en wil hier iets over kwijt. Laat ik vooropstellen dat het nooit mijn bedoeling is geweest om een groepering buiten te sluiten of iemand tekort te doen in zijn of haar geloof.”

Al die diversiteit in ons land is juist heel erg fijn, zegt Maxime nu. “Nederland is (gelukkig) een divers land met vele afkomsten en geloven. Ik respecteer vanzelfsprekend iedereen, ongeacht afkomst of geloof.”

Maxime steunt Erica

Het zijn met name Erica’s uitspraken over vrouwen met een boerka (‘pinguïns’) die in het verkeerde keelgat zijn geschoten. Maxime: “Ik kan en ga niet voor mijn moeder spreken – maar als haar dochter zijnde steun ik haar, zoals ik dat reeds aangaf in het desbetreffende interview.”

Ze vervolgt: “Dat ik achter mama sta en haar support, wil niet zeggen dat we overal hetzelfde over denken of dezelfde mening delen. Ik vind het schrikwekkend dat mijn woorden volledig uit zijn verband zijn getrokken door media en dergelijke.”

Hand in hand

Maxime besluit: “Beter gezegd: ik vind dat vrouwen elkaar moeten supporten en hand in hand moeten gaan, voor elkaar op moeten komen en elkaar dienen te steunen. Juist in de tijd waarin we nu leven, vind ik dat we meer tot verbinding moeten komen, dan dat we tegenover elkaar komen te staan.”

“Ik heb mijn les geleerd en ben met mijn neus op de feiten gedrukt. Ik wil mijn excuses aanbieden aan de mensen die zich persoonlijk geraakt hebben gevoeld door deze situatie.”

Instagram

Het bericht van Maxime:

Mediacourant vraagt zich af, wat vindt u?

Wat is de reden van dit statement van Maxime Meiland?

Tussenstand

Laden ... Laden ...

Wat vindt u?

Alle polls

Rob Kemps staat nog negen maanden onder contract bij SBS 6. Gaan ze verlengen?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen