Youp begrijpt Maarten van Rossem niet: ‘Heb je k*thuwelijk ofzo?’

Youp van ’t Hek begrijpt er helemaal niets van dat Maarten van Rossem in zoveel radio- en tv-programma’s opdraaft. “Heb je zo’n k*thuwelijk dat je elke avond van huis wil zijn?”

Maarten van Rossem en Youp van 't Hek © NPO

De 69-jarige Youp van ’t Hek haalt de tien jaar oudere Maarten van Rossem behoorlijk door de mangel. Het is volgens de cabaretier onbegrijpelijk dat Maarten cóntinu in elk radio- en tv-programma opduikt. “Ik ben heel weinig op televisie. Ik ben ook altijd verbaasd om een aantal collega’s, van: hé, daar is hij weer”, zegt hij in de podcast MISCHA.

K*thuwelijk

Youp vindt het eigenlijk een beetje sneu. “Dan denk ik: of je hebt zó’n k*thuwelijk dat je elke avond probeert om thuis weg te zijn… Ik heb het nu over een oudje. Ik noem geen namen. Ik denk dan: hup, daar is hij weer. Ik roep ook altijd door het huis als er weer zo iemand op tv is: ‘Kom even naar beneden, Maarten van Rossem is op tv!’”

Hij vervolgt: “Dan denk ik: Maarten, wat is er?! Het maakt niet uit waar het over gaat: modelspoortreinen… Hij zit dan lekker mee te babbelen. Ik gun het hem hoor en ik denk ook dat hij voor veel Nederlanders een wijze man is, maar ik denk dan, op die paar avonden dat ik vrij ben: wat is dat nou toch.”

IJdelheid

Is het niet gewoon ijdelheid? “Ook denk ik. Maar dat ben ik ook. Dat zijn we allemaal. Maar iedereen moet het zelf weten. Zoals ik het niet doe en een ander het wel doet.”

Hij besluit: “Ik ben de grootste liberaal; iedereen moet lekker doen waar hij trek in heeft.”

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen