Jan Slagter doet op tv héél lelijk tegen Ilja Gort, onthult reden breuk

Het zit Jan Slagter duidelijk nog steeds niet lekker dat Ilja Gort met onmin is vertrokken bij zijn Omroep MAX. Hij doet op televisie héél erg lelijk tegen de wijnboer. “Z’n sik is al te veel!”

Ilja Gort en Jan Slagter © Ruud Baan, BNNVARA

Ilja Gort was jarenlang een gezicht van Omroep MAX, maar dat is op een gegeven moment spaak gelopen. Hij kreeg ‘onmin‘ met baas Jan Slagter en besloot daarom te vertrekken naar AvroTros: “Het gebeurde vrij vaak dat me dringend werd gevraagd rekening te houden met de doelgroep van de omroep. Maar ’rekening houden met’ ligt me niet zo.”

‘Klaar mee’

Nou, dat moet je overduidelijk niet in het gezicht van Jan zeggen. Die koestert zevenenhalf jaar later kennelijk nog steeds gevoelens van wrok tegen Ilja, blijkt als de omroepbobo te gast is in de talkshow Van Roosmalen & Groenteman.

Als daar een fragmentje wordt vertoond uit Ilja’s programma bij AvroTros, merkt Jan vals op: “Dat was van ons, maar dat is afgestoten. Daar ben je op een gegeven moment klaar mee.”

‘Sik is te veel’

Als Marcel van Roosmalen vervolgens een tirade begint over dat Ilja altijd wel héél erg veel is, sneert Jan: “Z’n sik is veel!”

En nu zit hij dus bij AvroTros. “Ja, ik heb ze gewaarschuwd”, aldus Jan.

Jan verschuilt zich natuurlijk achter de knipoog, maar het is duidelijk hoe hij over Ilja denkt. Hij doet vrolijk mee met de mannen aan tafel, die Ilja op een gegeven moment ‘ongelofelijk irritant’ noemen.

‘Snap je het?’

Marcel na een fragmentje: “Daarom heb jij dit afgestoten, Jan?”

Jan: “Snap je het?”

Gijs: “Ik snap niet waarom je er ooit mee bent begonnen.”

Jan: “Ja, dat begrijp ik eigenlijk ook niet. Nee, ja, goed, het is een beetje een toneelstukje, ja, pff… Een beetje over de top.”

Reden van breuk

Gijs weet vervolgens de reden van de breuk met Ilja boven tafel te krijgen: “Zo’n Ilja Gort, heb je die wel eens flink de waarheid zitten vertellen?”

Jan: “Ehhh… Nou, ik heb me wel op een gegeven moment gestoord… We hebben bij MAX de afspraak dat wij niet vloeken in de uitzending. Dan loop jij te schudden, maar wij vinden dat… Oudere mensen vinden dat niet prettig. En dat deed hij nogal veel en daar heb ik wel wat van gezegd. Dat is eigenlijk het enige.”

Mediacourant vraagt zich af, wat vindt u?

Jan Slagter geeft Ilja Gort een trap na. Mooie televisie?

Tussenstand

Laden ... Laden ...

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen