Jeroen Pauw onthult hoeveel geld hij precies heeft: ‘Ja, ik ben rijk’

Je hebt niet altijd een onderzoeksjournalist van de Quote nodig om erachter te komen hoeveel een BN’er nou precies waard is. Jeroen Pauw geeft gewoon zélf openheid van zaken…

Jeroen Pauw © NPO

Jeroen Pauw (63) is een rijk man. De presentator heeft een groot deel van zijn vermogen vergaard als producent, en niet eens zozeer als talkshowhost. Hij is ooit het tv-bedrijfje TVBV begonnen en zijn belang daarin heeft hij in een aantal tranches verkocht. “Na 2018 was er eigenlijk helemaal niets meer van mij”, vertelt hij in gesprek met Villamedia.

‘Ik ben gewoon rijk’

Het lukte Jeroen en zijn zakenpartner Peter Adrichem om hun bedrijf te verkopen aan de mediagigant Endemol en dat heeft hem een aardig fortuin opgeleverd. “Nou, ik wil er wel open over zijn dat ik er best wel veel geld mee heb verdiend. Ik denk dat ik dat wel zo mag zeggen, ja.”

Hoeveel geld pakte hij met die deal? “Nee, het bedrag heb ik je niet genoemd, want die deal die er was, daar zat wel een afspraak bij – en ik weet niet hoe streng die is, maar ik hou me er maar wel aan van – dat we dit soort dingen allemaal niet naar buiten hoeven te brengen. Maar neem van mij aan: Ik ben gewoon iemand die rijk is.”

4 à 5 miljoen euro

Interviewer Mark Koster weet Jeroen aardig op de praatstoel te krijgen. Hij daagt hem uit: “Maar vijf miljoen, tien miljoen?”

Jeroen onthult vervolgens zonder blikken of blozen wat ongeveer zijn netto-vermogen is: “Nee, geen tien miljoen, ook geen vijf miljoen, maar ik denk met de huizen en alles erbij… Weet je, dus als ik zeg maar alles liquideer… Ja, dan denk ik misschien tussen de vier en de vijf miljoen. Maar dat is natuurlijk niet alleen maar van dat bedrijf.”

Huizencarrière

Je kunt in Nederland immers ook rijk worden door simpelweg te verhuizen, legt Jeroen uit. “Dat is natuurlijk ook gewoon omdat… Ik denk zeker dat ik al een miljoen heb verdiend gewoon in de loop der tijd aan huizen. Doordat je een huis koopt en daarna weer verkoopt.”

Mark is zwaar teleurgesteld. “Ja, maar dat vind ik niet superrijk, begrijp je? Je bent rijk in het grote geheel van de wereld en ook in Nederland behoor je tot de rijkeren, maar je bent niet een mediaman die veertig miljoen eraan over heeft gehouden. En dat had je natuurlijk wel gekund.”

Geraffineerder

Jeroen is enigszins van zijn à propos, want krijgt hij nu gewoon van iemand te horen dat hij helemaal niet zo rijk is?! “Ja, oké, je hebt gelijk. Ik ben niet superrijk. Je kunt het zien aan al die mensen die je hebt gehad… Harry de Winter en John de Mol en zo. Dat is waar. Maar had je gedacht dat ik dat wel was?”

Ja, zegt Mark. Hij had verwacht dat Jeroen met allerlei slinkse omroepdeals tot de topcategorie zou behoren. “Nou, ik had je toch iets geraffineerder ingeschat…”

Pauw stelt hem aardig teleur. 4 miljoen? Genoeg om de buurt te imponeren, te weinig voor de jetset…

Mediacourant vraagt zich af, wat vindt u?

Wie vindt u inmiddels een betere talkshowhost?

Tussenstand

Laden ... Laden ...

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen