Irene Moors geeft cursus over omgaan met kritiek: ‘Hahaha! ZIJ?!’

Nu de tv-carrière van Irene Moors is mislukt heeft ze zich gestort op het coachen van presentatoren. “Ze leert hen hoe je kritiek moet verwerken. Dan denk ik: volg zelf even een lesje!”

Irene Moors © RTL

Irene Moors heeft haar tv-carrière compleet zien afglijden. We zien haar de afgelopen jaren alleen in loterijreclames, klagen over juicekanalen en rammen op een sjoelbak. Na geruchten dat ze onbeschoft en gemeen zou zijn in het echt, riep de presentatrice dat types als Yvonne Coldeweijer een bedreiging zouden zijn voor de mediawereld.

We Want Moors

Het is zonde wat er met haar gebeurd is, zegt Telegraaf-verslaggever Jordi Versteegden in de podcast Strikt Privé. “Ik dacht: jeetje, jeetje, Irene toch… Je was ooit mijn grote idool, toen met Carlo Boszhard en Life & Cooking en De TV Kantine, maar er is voor mijn gevoel zo weinig van over, terwijl ik denk: ze verdient volgens mij zoveel meer.”

Privé-sterjournalist Jan Uriot daarop: “Nou, ze verdient in elk geval genoeg geld, want ze heeft een eigen bedrijfje en dat heet We Want Moors… Ze coacht mensen die presenteren en dat voor 500 euro per dagdeel. Dan kun je een lesje krijgen van mevrouw Moors. Je kunt als je bij d’r op cursus gaat ook kiezen voor ‘omgaan met media’.”

Nare ervaring

Wat leer je dan van Irene? “Kritiek verwerken en hoe ga je om met de pers. Dan denk ik: misschien moet ze zelf ook een keer een lesje gaan volgen, want ik heb een heel nare ervaring met haar. Vorig jaar augustus heb ik haar gesproken en toen zei ze tegen mij bij een première: ‘Het boek van Carlo is gesloten. Ik hou van ronde getallen, het is klaar.’”

Daar heeft Jan een artikel over geschreven. “En vervolgens is het allemaal niet waar. Dan begint ze heel vervelend te doen. Toen heb ik haar gebeld in de podcast die ik met Marc-Marie doe en toen legde ze de hoorn neer. Dan denk ik: als jij nou les geeft over hoe mensen om moeten gaan met media, dan mag je zelf ook nog even een lesje volgen.”

Nooit meer goed

Jan heeft zijn geschil met Irene nooit bijgelegd. “Nee, dat hoeft niet meer. Ze moet geen flauwekul met me uithalen en dat heb ik toen ook uitgebreid geroepen overal, van: ‘Gedraag je.’ Ik heb het niet verzonnen.”

Mensen die interesse hebben kunnen Irene hier boeken. Een individueel consult begint bij 350 euro.

Mediacourant vraagt zich af, wat vindt u?

Welke helft van dit vroegere duo vindt u sympathieker?

Tussenstand

Laden ... Laden ...

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen