Sven Kockelmann na ophef niet meer gespot in witte wollen trui

Sven Kockelmann is na een mini-ophefje over zijn witte wollen trui niet meer gespot in dat kledingstuk. De kritiek was dan ook vernietigend: “Hij gaat steeds meer op Mart Smeets lijken!”

Sven Kockelmann © NPO

Journalisten die op televisie komen worden geacht om er representatief uit te zien, maar voor radio gelden heel andere regels. Daar is het prima om aan te hebben wat je ’s ochtends op de grond naast je bed vindt. En dat terwijl vrijwel ieder radioprogramma tegenwoordig webcams mee heeft draaien, voor wat leuke fragmentjes op de sociale media.

Kabelpatroon

En op die wijze is Sven Kockelmann vorige week maandag betrapt op het dragen van een wel héél casual kledingstuk. De man die in Op1 altijd een heel formeel colbertje draagt – soms met, soms zonder stropdas – zat toen opeens achter de microfoon met een witte wollen trui. En niet zomaar een trui, een kabelgebreide trui.

De invloedrijke opinie-influencer MiesBee, die een scherp oog heeft op het gebied van mode, schrok zich een hoedje en stelde dit direct aan de kaak op haar kanaal. “De trui van Sven moet ophef worden.”

Mini-ophefje

Ophef is het niet echt geworden, maar eigenlijk is elke tweet van deze opinie-influencer al een mini-ophefje op zich. Veel van haar volgers schrikken zich dood van de trui. “Hij gaat steeds meer op Mart Smeets lijken”, zegt juffrouw Annie.

Peter vindt dit niet kunnen. “Svens zwetende protest tegen die meekijk-camera. Microfoon is genoeg voor Sven.”

Lammy begrijpt niet hoe dat precies werkt, bij Sven thuis. “Heeft hij geen vrouw die hier iets van zegt?”

Yurt zonder stok

De kritieken zijn echt vernietigend. “1980 heeft net gebeld en wilde de trui terug”, zegt een gemene meneer, ene Vincenzo.

Pim vindt het er gewoon echt niet goed uitzien. “Dat is een yurt zonder stok.”

En Detty vat het samen: “Kan echt niet.”

Andere kleuren

Sven is sinds die uitzending in veel truien gespot, maar niet meer in dat kabelgebreide exemplaar. Wellicht heeft iemand hem ingefluisterd dat die trui niet echt voldoet aan de verwachtingen van een professioneel uiterlijk. Nu zien we hem in wat meer ingetogen kleuren; bordeauxrood, donkerblauw, camel.

En zo voldoet Sven ook weer aan zijn eigen verwachtingen. “Wat is er verkeerd aan je netjes te presenteren?”, zei hij vorig jaar nog in Het Parool.

Fragment

Sven in wollen trui:

Mediacourant vraagt zich af, wat vindt u?

Vindt u de witte trui van Sven Kockelmann professioneel genoeg?

Tussenstand

Laden ... Laden ...

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen