Özcan Akyol: ‘Chantal Janzen gooit haar geloofwaardigheid weg!’

Özcan Akyol vindt dat Chantal Janzen haar geloofwaardigheid te grabbel gooit door zich te laten lenen voor allerlei reclameboodschappen van de VriendenLoterij. “Tenenkrommend.”

Özcan Akyol en Chantal Janzen © NPO, VriendenLoterij

BN’ers die reclame maken voor loterijen zorgen al jaren voor gemengde gevoelens. Critici zien het als geldklopperij, waarbij sterren worden ingezet om de gewone man en vrouw te bereiken. Elke loterij heeft een rijtje ‘ambassadeurs’, oftewel bekendheden die flink wat geld krijgen om loten aan de man te brengen.

Chantal verkoopt loten

Chantal Janzen is bijvoorbeeld een van de boegbeelden van de VriendenLoterij, samen met Robert ten Brink, Irene Moors, Jan Versteegh, Leontine Ruiters, Albert Verlinde, Ilse DeLange, Jamai Loman en Wolter Kroes. Het kost de loterij natuurlijk klauwen met geld om al die sterren voor hun karretje te spannen.

Het is vrij triest, vindt Özcan Akyol. “Ik vind die reclames op de televisie met de bekende Nederlanders waarlijk tenenkrommend”, schrijft hij in de VARAgids.

Waardigheid weggooien

Özcan vindt het echt niet om aan te zien. “Ze staan daar allemaal op commando te lachen, omdat ze vermoedelijk een ton per keer krijgen, van Irene Moors tot Chantal Janzen. En dan allemaal hetzelfde jasje aan. Ik bedoel, ik doe ook veel voor mijn inkomen, een optreden hier en een lezing daar, maar er zijn grenzen.”

Die grenzen worden door zo’n Chantal ruimschoots overschreden, vindt Özcan. “Je hoeft toch niet héél je waardigheid weg te gooien voor een paar pegels? Het raakt een gevoelige snaar, merk ik.”

Vreselijke reclames

Niet alleen Özcan ergert zich eraan. Zelfs opiniemaker Victor Vlam, een fan van Irene Moors, vindt het tenenkrommend. “Irene heeft inderdaad geen tv-contract meer en ze is alleen nog te zien in de reclameblokken, als ze inderdaad in die vreselijke reclames van de VriendenLoterij voorbijkomt”, klaagt hij in de podcast De Communicado’s.

En coronaster Marcel Lévi in zijn Parool-column: “Wordt u ook zo moe van Chantal Janzen die wekelijks e-mails stuurt dat ik duizenden euro’s heb gewonnen en dat ik alleen maar even moet kijken op de website van de Vriendenloterij hoe hoog dat bedrag precies is? (…) Met zulke vrienden heb je geen vijanden meer nodig.”

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen