Romy Monteiro reageert op mysterieuze verdwijning van televisie

Wat is er toch aan de hand met Romy Monteiro? Ze wordt na de geruchten over haar divagedrag opeens geschrapt uit ieder tv-programma. “We hebben haar om een reactie gevraagd.”

Romy Monteiro © Set Vexy, Ruud Baan

Romy Monteiro leek goed op weg met haar televisiecarrière, maar het lijkt inmiddels niet zo goed meer te gaan. Ze is nu ook al vervangen bij het Kerst Muziekgala, namelijk door Edsilia Rombley. Willen de omroepen niet meer met haar samenwerken vanwege haar vermeende divagedrag of is er mogelijk iets anders aan de hand?

Waar is Romy?

Shownieuws-deskundige Bart Ettekoven vindt het ook gek dat Romy gisterenavond niet in het Kerst Muziekgala van AvroTros te zien was. “Ja, die staat eigenlijk elk jaar naast Buddy Vedder. Zij zijn de gezichten van dit gala. We hebben AvroTros even gebeld van: ‘Hoe komt het dat Romy er niet is?’”, zegt hij in de showrubriek op SBS 6.

En? “Nou, zij zeggen: ‘Ze wil zich concentreren op haar zangcarrière, dat is de reden waarom ze er niet is.’ Toen viel al vrij snel de keuze op Edsilia Rombley als presentatrice, omdat zij zich ook al heel veel jaar hard maakt voor muziek in de klas. Ze gaat het volgend jaar ook weer doen. Dat is zeker geen slechte keuze.”

Ruzie backstage

Het blijft vreemd, vindt Tooske Ragas. “Dit is niet het eerste project waar Romy niet meer te zien is.”

Bart: “Nee, ze was ook al niet te zien op de Uitmarkt en dat roept vragen op bij een aantal mensen. Er gingen vandaag ook geruchten van: ‘Doet ze dan helemaal niks meer?’”

Collega Evert Sangtegoeds: “Ze zou ook in The Bodyguard spelen. Niet elke avond, maar wel een paar avonden in de week en daar is ook grote ruzie ontstaan achter de schermen. Ze kwam niet opdagen op een gegeven moment, dus ze heeft wel een probleem met haar reputatie geloof ik.”

Romy reageert

Wat zegt Romy zelf? Bart: “Ik heb vlak voor de uitzending even contact met haar gehad. Ze zegt: ‘Ik vind het heel vervelend dat dat soort verhalen de ronde blijven doen.’ Dat kleeft op een of andere manier aan haar. Het zijn ook steeds nieuwe verhalen.”

“Ze zegt: ‘Wat er werkelijk aan de hand is, is dat ik op een gegeven moment zóveel deed… Ik was aan het zingen, presenteren, acteren, schrijven en ik heb me na de breuk met Jasper even gerealiseerd: wat wil ik nou echt?’”

Ze wil zingen

En dat is dus zingen. Romy wil graag liedjes maken en hits scoren. “Ze is daar nu de volle focus op aan het leggen. Nieuwe muziek aan het maken. Ze zegt: ‘Wacht rustig af. In 2024 gaat Nederland weer van mij horen.’”

Mediacourant vraagt zich af, wat vindt u?

Romy Monteiro wil het nu gaan maken als zangeres. Kansrijk?

Tussenstand

Laden ... Laden ...

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen