Beau van Erven Dorens krijgt kritiek: ‘Dit is wel heel erg decadent’

Beau van Erven Dorens krijgt felle kritiek op zijn uitspraak dat hij over een paar jaar graag wil stoppen met televisie. “Het is heel erg decadent, hè? Begrijpelijk dat hij spijt heeft!”

Beau van Erven Dorens © RTL

Het is volgens Beau van Erven Dorens wel mooi geweest: over een paar jaar wil hij stoppen met televisie. Nou ja, dat heeft hij gezegd tegen een verslaggever van Privé, maar dat ontkende de presentator daarna weer. Vervolgens werd hij door Evert Santegoeds om zijn oren geslagen met het bewijs; en nu nuanceert de tv-ster zijn uitspraken.

‘Oei, oei, oei’

Victor Vlam, een bekend mediacriticus, denkt dat Beau achteraf gezien flink spijt had van zijn uitspraken. “Ik begrijp wel dat toen Beau dat teruglas, dat hij dacht van: oei, oei, oei, onhandig”, zegt hij in de podcast De Communicado’s.

Zoiets moet je helemaal niet zeggen in een wereld waar alles draait om je gunfactor, aldus Victor. “Ik vond het onhandig dat hij dat zei om dezelfde reden dat hij dat zelf waarschijnlijk onhandig vond. Omdat het erg decadent is, hè? Hard werken is iets dat een stratenmaker doet. Dat zijn mensen die de hele dag in de kou buiten aan het werk zijn.”

Lange vakantie

Díe mensen hebben het recht om te fantaseren over stoppen met werken, aldus Victor. “Als je dán bij jezelf gaat nadenken van: zou ik er over twee of drie jaar mee willen stoppen en gewoon op een lekker lange vakantie willen gaan? Ik begrijp dat zo iemand daarover nadenkt…”

Hij vervolgt: “Maar als jouw baan is om elke avond een gezellig gesprek met leuke, populaire mensen te voeren, ja, weet je, dat is het beste werk dat je kunt hebben. En om dan een beetje decadent te gaan zitten klagen van: o, ik ben toe aan iets nieuws, en dergelijke…”

Identificeren

Mensen vinden dat gewoon raar, denkt Victor. “De stratenmaker kan zich daar gewoon niet mee identificeren en je vervreemdt je van de gewone man, dus ik begrijp dat hij heel veel spijt had van die uitspraak.”

Overigens vindt Victor het wel goed dat Beau zijn excuses heeft gemaakt aan Evert. Daar kan Gordon volgens hem nog wat van leren.

Mediacourant vraagt zich af, wat vindt u?

Vindt u tv-sterren die roepen dat ze over drie jaar ergens een strandtentje willen openen überhaupt geloofwaardig?

Tussenstand

Laden ... Laden ...

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen