Tv-wereld keert zich massáál tegen Khalid & Sophie: ‘Koehandel!’

Het is echt ongekend: nu duidelijk is dat Op1 van de buis gaat om plaats te maken voor Khalid & Sophie, is het hek van de dam. Vrijwel de gehele tv-wereld keert zich plots tegen het talkshowduo.

Khalid & Sophie © NPO

Wat ontzettend cru voor Khalid Kasem en Sophie Hilbrand. Je kunt zien dat die twee ontzettend hun best doen – met name hij wil heel erg graag – maar ze zijn zó ongewild. Nu duidelijk is dat Eva Jinek op hun plek terechtkomt, maar dat ze het tijdslot van Op1 mogen inpikken is de beer los. Dit is echt een verschrikkelijk slechte beslissing, zeggen critici.

Fons vernietigend

De kritiek van Fons van Westerloo, oud-baas van RTL én SBS, is het saillantst. Hoewel zijn eigen zoon Remco over de programmering van de publieke omroep gaat, vindt hij dit een megamisser. “Ze lijken wel gek geworden met zijn allen. Dit is nou echt koren op de molen van een nieuwe regering die de NPO wil kortwieken”, zegt hij in De Telegraaf.

Op1 is een vehikel waar meerdere omroepen zich bij kunnen aansluiten, maar dat wordt nu geofferd. “Een koehandel met een heel eenzijdig praatrubriekje als Khalid & Sophie. Aan de belangen van de kijker wordt helemaal niet gedacht.”

Sandra verbijsterd

Sandra Schuurhof laat in Shownieuws haar afkeuring blijken. “Wat vinden jullie van de keuze? Ik verbaas me echt over Khalid & Sophie op de late avond.”

Collega Evert Santegoeds: “Zoals ze zich de laatste weken gemanifesteerd hebben, dat vond ik echt geen visitekaartje.”

Sandra: “Ja, gewoon niet goed genoeg.”

Bart Ettekoven: “Ik vind het echt te licht.”

Hun collega Guido den Aantrekker op X: “Saneer de NPO nóg sneller, Geert Wilders en kabinet!”

Halvegaren

Advocaat Job Knoester kan deze promotie van Khalid & Sophie niet volgen, zegt hij in Vandaag Inside. “Daar zitten volgens mij alleen maar halvegaren naar te kijken. Dat is geen journalistiek meer. Het is geen journalistiek meer, maar activisme. Het is een communistisch geluid aan het worden. Het is geen journalistiek, het is echt vreselijk.”

Johan Derksen: “Het is grachtengordel-tv. Het ergste is dat Sven, de beste interviewer van Nederland met de beste dossierkennis, en Jort op zijn specifieke manier… Dat zijn echt personality’s in dat Op1. En dan komt nou dat arrogante wijf en die gozer die zó graag bij de tv wil omdat hij het als advocaat niet gered heeft en er alles voor doet…”

“Het lijkt helemaal nergens op wie dat beleid voert. Misschien wilden ze een links geluid, dat kan.”

Twee griezels

René van der Gijp wordt misselijk van Khalid & Sophie. “Het zijn twee griezels.”

Wilfred Genee vindt die twee nog niet kundig genoeg. “En dan word je beloond door later op de avond een talkshow dagelijks te krijgen. Speelt het ook mee dat het een vrouw en een man met allochtone afkomst is?”

Johan: “Ja, dat vinden ze wel lekker, ja. Het had nog beter geweest als de allochtone man ook nog homofiel was. Dan heb je alles verpakt.”

Wilfred: “Non-binair is dan nog weer beter, denk ik. Het is toch ook een schoffering voor mensen die echt wat kunnen?”

René: “Ik zeg je dat er geen hond naar gaat kijken.”

Linkse actievoerders

Ook Angela de Jong is vernietigend. Zij verbaast zich er in Beau niet per se over dat Op1 wordt gestaakt, maar vindt de vervanger heel slecht gekozen. “Op1 kent weinig liefde. Er zijn weinig omroepen die er heel erg dol op zijn. Het was de liefdesbaby van Frans Klein, maar die is naar SBS, dus dan weet je al dat het fundament daaronder wegvalt.”

De keuze voor Khalid & Sophie vindt ze onnavolgbaar. “Ik moet zeggen dat ik de laatste tijd echt liever naar Op1 kijk dan Khalid & Sophie. Dat vind ik van die linkse actievoerders uit Amsterdam. Ik zeg het heel voorzichtig.”

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen