Tim den Besten van de buis gehaald: ‘Strikt beleid kindertelevisie’

Tim den Besten wordt per direct van de buis gehaald. De KRO-NCRV heeft last minute besloten om de hele finaleweek van Waku Waku te schrappen. “We hebben een heel strikt beleid.”

Tim den Besten en Sosha Duysker © RTL, Annemieke van der Togt

Het lijkt erop dat Tim den Besten zich op een ernstige en ranzige manier heeft misdragen op de datingapp Grindr, maar de presentator wil daar niet op reageren. De VPRO-ster heeft laten weten dat hij lijdt aan een zeldzame vorm van kanker en dat hij met rust gelaten wil worden. En in de tussentijd wordt hij dus uit voorzorg van de buis gehaald.

Tim van de buis

De KRO-NCRV heeft ‘in goed overleg met de NPO’ besloten om de vijf laatste afleveringen van de familiespelshow Waku Waku, waarin Tim den Besten als kandidaat te zien is, deze week niet uit te zenden. “Deze beslissing volgt op een artikel eerder deze week, waarin Den Besten wordt beschuldigd van identiteitsfraude.”

Tim heeft, zo lijkt het, de identiteit van drie mannen gebruikt om vieze gesprekken te voeren op Grindr. De mannen in kwestie hebben daar extreem veel last van en hebben aangifte gedaan van identiteitsfraude. “Dit laatste is binnen onze jeugdprogrammering een onderwerp waar we kinderen regelmatig voor waarschuwen en over berichten.”

Strikt beleid

Het klopt dat Tim nog niet veroordeeld is, geeft een woordvoerder van KRO-NCRV toe. “Een dergelijke beslissing nemen wij uiteraard in zeer grote zorgvuldigheid. Wij begrijpen goed dat het zou gaan over een situatie in de privésfeer en dat een beschuldiging geen veroordeling is.”

De persvoorlichter vervolgt: “We hebben echter ook een strikt beleid als het gaat om kinder- en familieprogramma’s. Wij hebben Tim van ons besluit via zijn contactpersoon op de hoogte gesteld.”

‘Heel jammer’

Het statement van KRO-NCRV is onder de aandacht gekomen door Yvonne Coldeweijer. “De opnames waren al in juli, maar afgelopen vrijdag hebben de kandidaten te horen gekregen dat de uitzendingen deze week niet doorgaan”, schrijft ze op haar juicekanaal.

Een volger van Yvonne reageert teleurgesteld: “Wat stom. Mijn kinderen verheugden zich op de finaleweek. En had het dan vrijdag gemeld (met ondertitels evt) na de laatste uitzending.”

Mediacourant vraagt zich af, wat vindt u?

Tim den Besten wordt per direct uit de kinderprogrammering gehaald. Terecht?

Tussenstand

Laden ... Laden ...

Wat vindt u?

Alle polls

Mist u Patty Brard bij Shownieuws?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen