Angela de Jong valt doodzieke Tim den Besten aan: ‘Verwend!’

Angela de Jong gaat er vlak voor kerst echt snóeihard in: ze haalt keihard uit naar de doodzieke Tim den Besten. ‘Het verwende presentatortje’, noemt ze hem in de kop van haar column.

Tim den Besten © VPRO

Kerst of niet: ze blijft onverbiddelijk. Angela de Jong gaat vlak voor de kerstvakantie he-le-maal los op de doodzieke Tim den Besten. De presentator vecht tegen een zeldzame vorm van kanker, maar hij is momenteel wel te zien op televisie in het programma ‘100 dagen in de vergeten wijk’, samen met zijn maatje Nicolaas Veul.

Soja-latte

Angela heeft daar even naar zitten kijken en ze schrok zich een ongeluk. Die twee zijn volgens haar écht niet geschikt om te levelen met mensen in een achterstandswijk. ‘Twee hippe VPRO-jongens’, noemt ze hen. “Misschien was het op papier een goed idee”, sneert de beruchte opiniediva in haar AD-column.

Dit soort types moet je helemaal niet tussen de échte mensen met échte problemen zetten, aldus Angela. “Zouden zij ook eens kunnen zien dat er buiten hun eigen bubbel grotere problemen zijn dan ‘gaan we voor haver- of soja-latte vandaag?’”

Schulden

We zien Tim op een gegeven moment met een meneer babbelen die een schuld van drie ton had. Na tien jaar zit hij nu nog op een kleine ton. “O, dus je bent er bijna”, merkt de presentator vrolijk op.

Ja, als je een riant NPO-salaris gewend bent, dan ben je er inderdaad bijna als er nog ‘maar’ een ton openstaat. De meneer: “Jij hebt duidelijk nog nooit schulden gehad.”

Tim reageert pissig. “Nou, daar weet jij niks van. Ik had een ton schuld aan de belasting. Ja, ik weet best hoe het is hoor.”

Tim pissig

De meneer kijkt lacherig en vol ongeloof naar het team van Tim. “Ik zit niet voor niets hoor natuurlijk. (…) Dit is een gesprek wat misschien gewoon wat meer tijd vergt om het gewoon goed uit te kunnen leggen dat jij het begrijpt. Schulden hebben is niet zo 1, 2, 3 uit te leggen.”

Tja, Tim die nog een aanslag van een ton moet betalen omdat hij zich gek heeft lopen schnabbelen is natuurlijk onvergelijkbaar met de positie van deze meneer.

Verwend nest

‘Tenenkrommende tv’, noemt Angela het. “Dit programma legt pijnlijk bloot hoe groot de kloof werkelijk is tussen de Amsterdamse grachtengordel en de rest van het land en tussen de tv-voorhoede en het rauwe, echte leven op straat.”

De man met schulden maakt pijnlijk duidelijk wat voor verwend nest Tim is, vindt ze. “De blik die de man hem toewierp, liet aan duidelijkheid niks te wensen over. Je zag hem denken: heb je weer zo’n verwend presentatortje. Bam, dat was een gevoelige tik op de neus van Tim.”

47 zetels

Het is heel goed dat de NPO televisie maakt in wijken als het Haagse Laak, besluit Angela. “Daar heeft een kijker meer aan dan talkshows waarin zelfbenoemde intellectuelen zich verbaasd afvragen hoe het kan dat de PVV inmiddels op 47 zetels staat. Maar stuur alsjeblieft nooit meer deze twee. Daarmee wordt de kloof alleen maar groter.”

Die kan Tim in z’n zak steken. Met de kerstgroetjes van Angela.

Mediacourant vraagt zich af, wat vindt u?

Vindt u het gemeen dat Angela de Jong een column schrijft over de doodzieke Tim den Besten?

Tussenstand

Laden ... Laden ...

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen