Hoe is het nu met Tim den Besten? ‘We horen niks van Grindr-boef’

Tim den Besten kwam bijna vier maanden geleden op een bizarre wijze in het nieuws: hij bleek én een Grindr-boef te zijn én kanker te hebben. “Hoe is het nu met hem? We horen niks!”

Tim den Besten © RTL

De meest controversiële VPRO-ster op dit moment is ontegenzeggelijk Theo Maassen, maar een paar maanden geleden was Tim den Besten nog het haasje. De presentator bleek zich schuldig te hebben gemaakt aan walgelijk en mogelijk strafbaar wangedrag op de homodating-app Grindr, waarmee hij meerdere slachtoffers heeft gemaakt.

Grindr-boef

Tim kwam niet met een inhoudelijke reactie, maar onthulde plotseling te lijden aan een zeldzame vorm van kanker. De timing was zéér opvallend; Johan Derksen riep zelfs te hopen dat de presentator zijn ziekbed niet verzint om de aandacht af te leiden. De KRO-NCRV besloot hem direct van de buis te halen, de VPRO bleef aan hem vasthouden.

Hoe dan ook: hoe gaat het tegenwoordig met de 36-jarige Grindr-boef? “Ik vroeg me vanochtend in een keer af: hoe is het nu met Tim den Besten? Want daar horen we eigenlijk al tijden niets meer van”, aldus verslaggever Jordi Versteegden in de podcast Strikt Privé.

‘We horen niks meer’

Privé-baas Evert Santegoeds weet er ook weinig over. “Daar horen we helemaal niks over. Geen enkele update over zijn ziekte. Het nieuws daarover kwam tegelijk naar buiten met de zaak over zeer ongepast gedrag, maar management, omroepen, iedereen houdt er zijn mond over. Dat heeft vooral te maken met die ziekte die even de bovenhand heeft.”

Hij vervolgt: “Maar ja, het is toch een zaak die op een of andere manier zal moeten worden afgewikkeld. Ik weet niet wanneer er een update verwacht wordt, maar hij heeft een behandeling ondergaan en zo langzamerhand zal toch wel duidelijk moeten worden of die succesvol is geweest of niet.”

Medische team

Hoe gaat het medisch gezien met Tim? Jordi: “Ik krijg dus net een reactie binnen van zijn advocaat, die niet zoveel kan zeggen over een rechtszaak, maar wel kan zeggen dat er half maart met het medisch team gesproken gaat worden om te kijken of de behandelingen nou zijn aangeslagen.”

Evert: “Of ze dat bekend gaan maken is ook nog maar de vraag. Er gaan wel geruchten over de aard van de ziekte, maar ja, dat is speculeren verder en daar laten we ons dan maar niet over uit.”

Zware behandeling

Jordi heeft begrepen dat het in elk geval nog altijd een zware periode is voor Tim. “Hij is aan het bijkomen van de zware behandeling in elk geval, wordt gezegd.”

Welke vorm van kanker Tim precies heeft is onduidelijk.

Mediacourant vraagt zich af, wat vindt u?

Vindt u dat Tim den Besten inhoudelijk op de Grindr-zaak moet reageren?

Tussenstand

Laden ... Laden ...

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen