Natasja Froger reageert op respectloze RTL 4-exit: ‘Erg onnodig’

Natasja Froger is er in de lente kéihard uitgebonjourd door RTL 4. Volgens haar echtgenoot René is ze niet zorgvuldig behandeld door de zender, maar wat vindt ze zelf?

Natasja Froger © RTL

Waar de meeste seniore BN’ers continu ergens op een behandeltafel liggen om zichzelf strak te laten trekken voor hun volgende tv-optreden, blijft Natasja Froger gewoon lekker zichzelf. Met haar uiterst bezorgde, bijna gepijnigde gezichtsuitdrukkingen helpt ze in haar betrokken hulpprogramma’s de ene na de andere kandidaat.

Natasja eruit gekukeld

Zo iemand wil je dus wel in je sterrenstal hebben, zou je denken. Nou, nee, vindt RTL 4-baas Peter van der Vorst. Hij heeft Natasja er in de lente gewoon rücksichtlos uitgekukeld bij de zender. Haar programma Voor Hetzelfde Geld is gekaapt door de vijftien jaar jongere Leonie ter Braak. Scheelt wat rimpels, maar ook heel veel karakter.

Zelfs in eigen huis heeft Peter kritiek gekregen op deze beslissing; volgens Luuk Ikink heb je als familiezender ook senioriteit nodig. Het is volgens diversiteitsstrijder Janneke van Heugten duidelijk wat hier aan de hand is: leeftijdsdiscriminatie. In no time heeft Natasja nu een baan gekregen bij de grote concurrent SBS 6.

Niet goed behandeld?

Volgens René Froger is er ‘niet zorgvuldig genoeg met haar omgegaan’ door RTL 4 en verdient Natasja dat niet: “Natuurlijk doen bepaalde zaken haar zeer. Ik vind het ook vervelend als het haar raakt. Natasja is zo natuurlijk en eerlijk. Ik ken maar weinig mensen die zo zichzelf zijn.”

Wat vindt Natasja er zelf eigenlijk van? Ze wordt ernaar gevraagd door Story, maar houdt het bewust kort en bondig: “Ik vond dat echt non-nieuws. Mijn contract was al heel lang geleden afgelopen en ik werkte op programmabasis. Ik begreep ook niet waar iedereen zich druk om maakte. Lief, maar onnodig.”

Onnodig

Het is duidelijk dat Natasja absoluut geen zin heeft om met modder te gaan gooien. Ze houdt haar blik op vooruit. “Ik blijf televisie maken. Bij TLC en voor SBS 6 beginnen we met Bonje met de Buren. Ik verveel me niet.”

De co-host van Natasja in de nieuwe Bonje-serie is Dennis van der Geest. Het is nog niet duidelijk wanneer de nieuwe serie in première gaat.

Mediacourant vraagt zich af, wat vindt u?

Is het een misser dat RTL 4 Natasja Froger heeft laten gaan?

Tussenstand

Laden ... Laden ...

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen