Claudia de Breij woest: ‘Nederland is extreemrechts, Omtzigt laf’

Claudia de Breij is behoorlijk pissig over de verkiezingsoverwinning van de PVV. Volgens de BNNVARA-ster is Nederland nu ‘een land met een extreemrechtse meerderheid’.

Claudia de Breij © NPO

Het is geen geheim dat men in BNNVARA-kringen verschrikkelijk ontdaan is van de verkiezingsuitslag. Er was vorige week zelfs een soort rouwbijeenkomst in de omroepkantine, waar medewerkers en sterren samen konden grienen om de winst voor rechtse partijen. Het lijkt erop dat ook Claudia de Breij daar een paar plakken cake heeft gegeten.

Extreemrechts land

Claudia de Breij gaat in haar nieuwste VARAgids-column flink los op de verkiezingsoverwinning van de PVV. “Nu, op het moment dat ik dit tik, de ochtend na de verkiezingen, blijkt Nederland een land met een extreemrechtse meerderheid. ‘We hadden beter naar de mensen moeten luisteren’, jengelt Yesilgöz. ‘Die kiezer heeft altijd gelijk’, slijmt Omtzigt.”

Die Pieter Omtzigt is ook niet te vertrouwen, lijkt de cabaretière te vinden. “Pieter Omtzigt, van wie we dachten dat hij zo zuiver op de graat was, nu zie ik het ineens.”

Laffe Omtzigt

Wat ziet Claudia ineens? “Dat hele laffe riedeltje dat hij afstak als er werd gevraagd of hij de PVV uitsloot was een vormkwestie. Het ging over dat het ‘niet rechtsstatelijk was’ om de Koran te willen verbieden en mensen uit te sluiten, niet over dat het moreel verwerpelijk was.”

Daarover heeft hij nooit iets gezegd, klaagt Claudia. “Over wat het betekent voor mensen om te horen dat jij hier niet mag zijn.”

‘Zég iets!’

En Dilan Yesilgöz? Daar wordt ze al helemaal moe van. “Zij had in plaats van ‘beter moeten luisteren’ eens moeten beginnen met überhaupt iets te zéggen, in plaats van gratuite oneliners over ‘ik sta naast je’ en ‘we gaan vooruit kijken’ en ‘oplossingen bieden in plaats van waterige compromissen!”

Nederland was jarenlang een gidsland, aldus Claudia. En nu? “Een hitsland.”

Mediacourant vraagt zich af, wat vindt u?

Claudia de Breij stelt dat Nederland een extreemrechtse meerderheid kent. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...

Wat vindt u?

Alle polls

Mist u Patty Brard bij Shownieuws?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen