Kan imago Thijs Römer nog wel herstellen? ‘Hij moet emigreren’

Het wordt ongetwijfeld een eenzame kerst voor Thijs Römer. De acteur staat tegenwoordig bekend als viezerik en daar wil je niet mee aan het kerstdiner zitten. “Hij kan beter emigreren.”

Thijs Römer © NPO

Thijs Römer is in de zomer veroordeeld tot drie maanden cel, waarvan twee voorwaardelijk, en een werkstraf van 240 uur voor het online misbruik van drie minderjarige meisjes. De acteur moet dus een maand daadwerkelijk de gevangenis in, maar is in hoger beroep gegaan. En in theorie zou het kunnen dat hij daardoor nóg langer moet gaan brommen.

Arrogante Thijs

Als hij ooit weer uit de bak komt, kan Thijs dan weer aan de slag als acteur? Het wordt heel lastig met zo’n beschadigd imago, zegt imagodeskundige Zabeth van Veen in de Weekend. “De grootste fout die hij heeft gemaakt, is dat hij de media heeft genegeerd toen hij naar de rechtbank liep, waardoor hij heel arrogant overkwam”, zegt ze.

Wat had Thijs beter kunnen doen? “Hij had beter kunnen zeggen: ‘lk ben zo geëmotioneerd en in de war, ik kan nu even niet fatsoenlijk reageren, sorry.’ Dan houd je het bij jezelf, maar je hebt geen arrogante houding. Daar komt óók nog bij dat Thijs in hoger beroep is gegaan.”

Boetedoening

Als Thijs nog een béétje hoop had willen houden voor een comeback, dan had hij aan publieke boetedoening moeten doen, aldus Zabeth. “Dat is altijd nummer één.”

Het moet echter wel oprecht zijn én overkomen, vervolgt ze. “Pas als je écht spijt hebt, kun je beginnen met een charme-offensief. En bij gebruik van trucjes is het de vraag hoelang die pleister op de wond blijft plakken.”

Buitenland

Thijs vindt het echter vooral belangrijk om niet de bak in te hoeven en dat gaat dus ten koste van zijn imago, besluit Zabeth. “Ik denk dat hij voorlopig beter naar het buitenland kan gaan. Wat hij tot nu toe heeft laten zien, is namelijk niet oké.”

Ze besluit: “Het heeft geen zin om iemand te helpen die het eigenlijk nog steeds allemaal onzin vindt, zoals hij overkomt, want dan is het niet echt. Dan val je uiteindelijk door de mand en heb je nog minder vertrouwen van het publiek.”

Mediacourant vraagt zich af, wat vindt u?

Denkt u dat Thijs Römer ooit nog een rol in een tv-serie krijgt?

Tussenstand

Laden ... Laden ...

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen