Johan Derksen: ‘Ik hoop niet dat Tim den Besten zijn ziekte verzint’

Een heftige verdachtmaking van Johan Derksen aan het adres van Tim den Besten: de VI-ster twijfelt over zijn ziekte. “Ik hoop niet dat hij dat simuleert om zich te kunnen verstoppen.”

Tim den Besten en Johan Derksen © NPO, SBS

Zelden ging een rel rondom een BN’er gepaard met zulke gemengde gevoelens als nu: Tim den Besten wordt verdacht van zeer heftig wangedrag op Grindr, maar tegelijkertijd lijdt hij aan een ernstige vorm van kanker. Kan iemand die zó ziek is wel onderwerp zijn van een politieonderzoek en hoe moeten de media zich opstellen? De mensen twijfelen.

Vreemde tijdlijn

Feit is dat de timing opvallend is. Yvonne Coldeweijer maakte het nieuws over het politieonderzoek vorige week als eerste bekend, waarna Tims advocaat een paar uur later aangaf dat de presentator lijdt aan kanker. Vervolgens kreeg Yvonne een hoop drek over zich heen, terwijl Tim juist heel veel steunbetuigingen ontving.

Door de berichtgeving van Het Parool over zijn vermeende wangedrag kantelt dat weer. Bovendien wijst Rob Goossens op de merkwaardige tijdlijn: volgens Yvonne is Tim op 10 oktober abrupt gestopt met werken na vragen van Het Parool, volgens team-Tim is dat vanwege zijn kankerdiagnose. “Maar die is pas op 13 oktober gesteld”, weet Rob.

Johan sceptisch

Wilfred Genee vindt het echt een heel erg vreemd verhaal, laat hij blijken in Vandaag Inside. “Ik zit me net af te vragen: kun je nou dingen over Tim den Besten zeggen op dit moment of moet je dat gewoon laten rusten?”

Collega Johan Derksen staat er heel sceptisch in. Hij zegt: “Nou, ik zat dat vanochtend allemaal te lezen en toen dacht ik: ik hoop niet dat hij een ernstige ziekte simuleert om zich te kunnen verstoppen. Dat dat hem bespaard blijft.”

Daar gelooft Wilfred niet in. “Dat kan toch haast niet?”

René van der Gijp: “Nee, dat durft hij niet. Dat kan niet. Jij kent hem?”

‘Dat is ziek’

Politiek verslaggever Sam Hagens antwoordt daarop: “Nou, ik ken hem niet heel goed persoonlijk, maar ik heb het idee dat dit niet bedacht is. Dat het echt wel waar is.”

Johan: “Dat hoop ik voor hem, want ik vind dit al erg genoeg wat hij gedaan heeft. Dat is ziek. Dat is ziek. Die mensen hebben hem zelfs benaderd, die hebben hem opgezocht en gezegd: ‘Doe dat niet meer’, maar toch doen. Ik wist niet eens dat die jongen homo was.”

Wilfred: “Nou, dat kon je toch wel zien?”

René: “Dat zag je wel bij vijftien kilometer afstand van hem hoor. Hahahaha.”

Zonder gekheid

Wilfred gaat terug naar de verdachtmaking van Johan. “Zonder gekheid: dat zou niemand doen, toch? Dat kan toch helemaal niet, wat Johan nu suggereert?”

Sam: “Dat hij het bedacht heeft? Nee.”

Tafelgast Wierd Duk sluit het niet uit: “Singh Varma deed dat immers, weet je nog? Die van GroenLinks. Die simuleerde dat ze heel erg ziek was.”

‘Opdringerig jochie’

Wilfred: “Er werd wel gezegd dat eerst die verhalen naar buiten kwamen over dat er iets aan de hand is en de dag erna pas was hij ziek, maar dat is natuurlijk heel gek. Dat kan niet. Dat kan gewoon niet. Dat is niet mogelijk, lijkt mij.”

Hoe dan ook, besluit Johan: “Het is natuurlijk een vervelend, opdringerig jochie die iedereen de maat nam en dan denk ik: dan moet je niet dit soort grappen uithalen.”

Mediacourant vraagt zich af, wat vindt u?

Wilfred Genee denkt dat niemand het in zijn hoofd zou halen om zo'n ernstige ziekte te verzinnen. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen