Iris van Lunenburg is bevriend met Tim den Besten: ‘Dit is heftig’

Iris van Lunenburg is innig bevriend met de in opspraak geraakte Tim den Besten. Hoe kijkt zij aan tegen het Grindr-schandaal rond de VPRO-ster? “Ik vind het écht heel heftig.”

Iris van Lunenburg en Tim den Besten © SBS, RTL

Twee slachtoffers zitten in therapie, het derde slachtoffer vreest voor zijn carrière: Tim den Besten heeft volgens deze mannen heel wat schade aangericht door zich als hen uit te geven op de homo-datingapp Grindr. In hun naam heeft hij de meest ranzige dingen verspreid én naaktfoto’s van andere gebruikers ontfutseld, stelt Het Parool.

Wat vindt Iris?

Wat vindt Iris van Lunenburg ervan? “Ik ken hem al jaren, echt nog van voor wij allebei in de media gingen werken. Ik vind het écht heel heftig. Ik ken hem als een heel lieve jongen. Heel vrolijk, heel begaan. Dat zeg ik niet om degenen die aangifte hebben gedaan in diskrediet te brengen. Er lopen twee mensen bij een therapeut. Dat is natuurlijk heel heftig.”

Ze vervolgt aan de desk van Shownieuws: “Waar ik wel echt mijn vraagtekens bij zet is de timing. Zoals we allemaal hebben gehoord, is Tim écht ernstig ziek. Je zou denken dat hij al zijn energie, al zijn aandacht daarvoor nodig heeft. Al zijn focus ook.”

Te voorbarig

Had Het Parool moeten zwijgen omdat Tim kanker heeft? “Ik heb me dat wel afgevraagd. Ik kan me voorstellen dat als je een groot verhaal hebt als krant, dat je het als eerst wil brengen. Tegelijkertijd denk ik als ik het zo zie: ik vind het wat te voorbarig. (…) Ik had het chiquer gevonden om te wachten tot het wat verder is, in plaats van het nu te brengen.”

Iris vindt het ongepast. “Ik vind het gewoon heel heftig. Zowel de aangiftes, waar hij van beschuldigd wordt, en natuurlijk ook het feit dat hij zo ziek is. Ik vraag me af… Hoe zou ik dat nou zeggen? Moet je dat iemand aandoen, hè? Als iemand echt ziek is.”

Afwachten?

Collega Anouk Smulders denkt daar anders over. “Dat geldt natuurlijk beide kanten op, hè?”

Iris: “Ja, zeker, daarom vind ik het ook zo lastig.”

Bart Ettekoven: “Stel dat jij slachtoffer bent en je hoort dan dat iemand ernstig ziek is, is dat een reden om iemand niet te vervolgen als jij nu nog steeds bij een psycholoog loopt en er echt problemen van ondervindt, ook met je werk?”

Anouk: “En laten we dat afhangen van de heftigheid? Want we weten niet precies hoe heftig het met zijn gezondheid is. Dus gaan we dat dan laten afhangen van de heftigheid van zijn ziekte?”

Iris: “Nee, geen idee, nee.”

Echt ziek

De roddels dat Tim liegt over zijn ziekte kloppen volgens Rob Goossens niet. Hij zegt in RTL Boulevard: “Dat onderdeel is geen leugen. Dat tekent ook het drama dat zich hier afspeelt. Tim is daadwerkelijk heel ziek en Tim is daadwerkelijk aan zijn bed gekluisterd, maar tegelijkertijd wordt hij van vrij serieuze dingen beschuldigd die zijn doorgelopen terwijl hij dus al wel ziek was.”

Yvonne Coldeweijer lijkt hier meer over te weten. Zij zegt op haar juicekanaal: “Het ligt iets anders dan het nu lijkt, maar dat komt vanzelf wel een keer uit. 🙏”

Mediacourant vraagt zich af, wat vindt u?

Heeft u het gevoel dat het Tim den Besten-schandaal nog VEEL groter wordt?

Tussenstand

Laden ... Laden ...

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen