Gerard Joling hekelt Grindr-gedrag Tim den Besten: ‘Kwalijke zaak’

Gerard Joling vindt het schandalig hoe Tim den Besten zich lijkt te hebben misdragen op de datingapp Grindr. “Ik vind dat het absoluut niet kan wat die man gedaan heeft.”

Gerard Joling en Tim den Besten © RTL

Tim den Besten heeft anderhalf jaar lang drie mannen het leven zuur gemaakt door hun identiteit te misbruiken op Grindr en in hun naam de grootste ranzigheden te verspreiden, meldt Het Parool. De drie slachtoffers hebben daar aangifte van gedaan, maar niet alleen zij zijn de dupe. Met de nepaccounts zouden ook naaktfoto’s van anderen zijn ontfutseld.

‘Heel pijnlijk’

Het is een schande, vindt Beau van Erven Dorens. “Ik zou het ook heel pijnlijk vinden als iemand onder mijn naam op Grindr bijvoorbeeld heel lang in de nacht allemaal vreselijke gesprekken voert”, zegt hij in zijn talkshow op RTL 4.

Daar is zijn gast Gerard Joling het helemaal mee eens. Als het waar is, dan heeft Tim zich volgens hem echt volledig gediskwalificeerd. “Plus dat je dan ook nog een keer foto’s van diegene hebt en die verspreidt. Ik vind het eigenlijk schandalig. Het kan gewoon niet”, aldus de entertainer.

Gerard kritisch

Tim heeft gelijktijdig met het uitkomen van dit schandaal bekendgemaakt dat hij lijdt aan een ernstige vorm van kanker. “Het is natuurlijk verschrikkelijk dat die man, die jongeman, kanker heeft – dat gun je natuurlijk je ergste vijand niet – maar dit zijn natuurlijk… Ik vind het ook heel slecht voor de hele homoscene”, aldus Gerard.

Hij vervolgt: “Je staat natuurlijk al vaak in de gesprekken, als het gaat om discussies, al 3-0 achter in heel veel dingen. Dan is het natuurlijk een heel kwalijke zaak. En het is ook slecht voor Grindr. Ik vind dat het absoluut niet kan wat die man gedaan heeft.”

Wat zegt Monica?

Heeft Monica Geuze ook wel eens last van mensen die haar identiteit misbruiken? “Ja, dat gebeurt wel eens, maar dan is het al heel gauw duidelijk dat ik dat niet ben. Dan wordt er heel veel gerapporteerd en dan is het zo weer uit de lucht.”

Voor relatief onbekende mannen, zoals de vermeende slachtoffers van Tim, is dat volgens haar lastiger. “Ik denk dat het op datingapps die wat meer privé zijn en in een niche zitten misschien lastiger is om te achterhalen.”

Mediacourant vraagt zich af, wat vindt u?

Vindt u dat Gerard Joling te hard van stapel loopt?

Tussenstand

Laden ... Laden ...

Wat vindt u?

Alle polls

Waar denkt u dat Rachel Hazes meer van houdt?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen