Frans Timmermans chauvinistisch, maar Ik Hou Van Holland? ‘Nee!’

Frans Timmermans is weliswaar een chauvinistische man, maar toch hoeft het team van Linda de Mol hem niet te bellen voor deelname aan Ik Hou Van Holland. “Ik hou niet van spelletjes.”

Frans Timmermans © RTL, SBS

De leider van het linkse blok, Frans Timmermans, is net terugverhuisd naar Nederland. Hij woont nu weer in Maastricht en kan daarom kortstondig geen tv kijken. En daar baalt hij flink van. “Als de tv weer is aangesloten, kijk ik graag naar BinnensteBuiten: zo lekker oer-Hollands en ik vind het heerlijk om bij iemand binnen te kijken”, zegt hij in VARAgids.

Fervent tv-kijker

Dat is iets typisch Nederlands, denkt Frans. “In BinnensteBuiten kiezen mensen er heel bewust voor om de camera toe te laten met de idee van ‘kom maar eens kijken hoe leuk het bij mij is. En aandacht voor koken en de natuur vind ik ook leuk. Daarom sla ik Vroege Vogels – op tv én radio – ook nooit over.”

Wat kijkt Frans nog meer? “Ik slaap heel weinig en kijk veel actualiteitenprogramma’s terug. Voetbal niet: dat moet je live zien. En alles van Roda JC volg ik op de voet.”

Niet naar Linda

En Max Verstappen dan? “Verstappen vind ik een fenomeen, maar de sport zelf boeit me minder. Ik ben chauvinistisch en wil altijd dat Oranje wint. Ik denk dat dat komt omdat iemand die voor een deel in het buitenland is opgegroeid en veelal in het buitenland woont en werkt zich meer bewust is van zijn Nederlanderschap.”

Dan ziet hij het vast zitten om kandidaat te zijn in de Linda de Mol-show Ik Hou Van Holland? Nee. “Spelletjesprogramma benaderen mij ook, maar daar hou ik niet van dus dat doe ik niet. Scrabble en Monopoly worden hier regelmatig gespeeld, maar zonder mij.”

Nutteloze kennis

Spelletjes zijn verschríkkelijk, aldus Frans. “Ik kan vanaf de bank genieten van de gezelligheid die het met zich meebrengt maar ik vind het gewoon niet leuk. De enige uitzondering is Trivial Pursuit. Ik heb een hoofd vol nutteloze kennis.”

Waar ze hem wel voor mogen bellen? “Ik word regelmatig gevraagd voor programma’s – ook Franse, Duitse en Italiaanse, omdat ik de taal beheers. De Italiaanse televisie weet bijvoorbeeld dat ik groot fan ben van AS Roma en dan bellen ze af en toe om iets te zeggen over de wedstrijd. “

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen