Emma Wortelboer geeft critici gelijk: ‘Ik ben echt een links k*twijf’

Emma Wortelboer vindt het heel gek als critici haar een ‘links k*twijf’ noemen, geeft ze aan. “Ik heb dat nooit ergens gezegd of uitgedragen. Maar het klopt wel. Hahahahahaha.”

Emma Wortelboer © Bram Willems

Het is ergens ook wel sneu hoe totaal niet geliefd Emma Wortelboer (27) is. Het gaat in de showbizz regelmatig over de gunfactor, maar welke waarde moeten we bij haar invullen? ‘Nvt’? Het lijkt soms wel alsof ze alleen maar ergernis opwekt bij de mensen. Ze krijgt in het programma MISCHA! een aantal haatreacties voor haar kiezen.

Emma uit Manderveen

Emma reageert er nuchter op. “De meesten hebben wel gelijk, behalve dan over die grachtengordel. Dat snap ik dus nooit. Dat mensen denken dat ik uit de Randstad kom, want daar kom ik alles behalve uit, maar die link leggen mensen snel. Blijkbaar ben ik ook links.”

Vreemd, vindt Emma het. “Ik heb dat nog nooit ergens gezegd of uitgedragen of iets, maar mensen plakken heel graag dat label op je als ze het niet met je eens zijn. Dat merk ik. En de Randstad hoort daar kennelijk ook bij. Maar ik kom uit Twente, ik kom uit Manderveen. Daar wonen 246 mensen, dus dat is echt de totale andere kant van Nederland.”

Havercappuccino

Gastvrouw Mischa Blok doet vervolgens een ben-je-grachtengordel-of-niet-test. “Drink je havercappuccino?”

Emma: “Nee, ook niet. Hahaha.”

Mischa: “Eet je elke dag avocado’s?”

Emma: “Nee ook niet.”

Mischa: “Dan kun je dat etiket ook echt niet krijgen, nee.”

Emma: “Nee, dat klopt. Het is ook wel stereotyperend. Mensen vinden dat ook makkelijk om dingen in hokjes te plaatsen. Dat houdt het overzichtelijk.”

Links k*twijf

Klopt er iets van critici die haar een ‘links k*twijf’ noemen? “Want je zegt wel dat er in heel veel dingen een soort kern van waarheid zit”, aldus Mischa.

Emma geeft toe: “Ja, dat ben ik ook wel. Ik ben ook echt wel een links k*twijf. Hahahahaha. Wat mij een k*twijf maakt, is dat ik me niet echt conformeer naar andere mensen hun gevoelens of meningen als ik daar zelf niet heel veel zin in heb. Dat kunnen mensen bestempelen als k*twijf en dat vind ik soms ook wel terecht.”

Sociaal

En links dan? “En links… Ja, ik vind dat dus het meest moeilijke, maar ik denk dat ze daarmee bedoelen dat je zorg draagt voor anderen, dus dan prima, weet je wel. Sociaal.”

Het irritantst vindt ze het grachtengordelverwijt. “Daarvan denk ik dan: dat klopt gewoon niet. Dan heb ik heel erg de neiging om daar wat over te zeggen en het recht te zetten, maar dat doe ik eigenlijk nooit, want dat slaat natuurlijk ook helemaal nergens op. Dan geef je ze alleen maar meer voer. Dat moet je niet doen.”

Mediacourant vraagt zich af, wat vindt u?

Vindt u Emma Wortelboer sympathiek of grappig?

Tussenstand

Laden ... Laden ...

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen