Johnny de Mol bevestigt: ‘Fidan Ekiz wilde niet meer aanschuiven’

Johnny de Mol bevestigt voor het eerst dat Fidan Ekiz in de lente inderdaad niet meer bij hem aan wilde schuiven in zijn talkshow HLF8. “Het waren er maar twee: Emma Wortelboer en zij.”

Fidan Ekiz en Johnny de Mol © SBS 6

Het lag al een beetje in de lijn van verwachting, maar vanochtend is het officieel geworden: Johnny de Mol is inderdaad de derde presentator van HLF8 waar Hélène Hendriks het op oudejaarsavond het over had. Hij maakt vanavond zijn debuut en zal de presentatie afwisselen met haar en Sam Hagens, vertelt hij in De Telegraaf.

Niet naar Johnny

Naast deze dienstmededeling blikt Johnny in de krant ook terug op het afgelopen jaar. Hij nam in april abrupt afscheid van televisie vanwege alle aantijgingen die hij naar zijn hoofd geslingerd kreeg. Vanwege de uitgelekte aangifte van zijn ex-vriendin Shima Kaes ontstond er destijds een sfeer waardoor de presentator eigenlijk niet verder kon met HLF8.

Het strikken van gasten werd volgens insiders steeds lastiger voor Johnny, al heeft alleen Emma Wortelboer in het openbaar gezegd dat ze niet meer bij hem aan wilde schuiven. “Je zit natuurlijk wel bij iemand die wordt verdacht van poging tot doodslag”, zei ze onomwonden.

Fidans boycot

Wie een stuk discreter afstand nam van Johnny is Fidan Ekiz. De presentatrice kwam na het uitlekken van de aangifte opeens niet meer opdagen als Johnny’s sidekick. Ze werd plotseling vervangen door Martijn Koning. “Hé, Fidan heeft een baard en een centenbak”, merkte columnist Jan Dijkgraaf cynisch op.

Johnny bevestigt vandaag in de krant dat Fidan inderdaad niet meer wilde. “In de media werd gesuggereerd dat er heel veel mensen waren die niet meer wilden aanschuiven bij HLF8. Achteraf waren dat er maar twee, Emma Wortelboer en Fidan Ekiz, dus props voor de gasten die wél bij mij aan tafel zaten.”

‘Ik doe het graag’

Hoewel HLF8 eigenlijk Johnny’s personalityshow was, zal hij nu maar één avond per week presenteren. “Ik vind het heerlijk om weer een of twee avonden terug te zijn. Zo kan ik rustig de draad weer oppakken.”

“Ik zat er behoorlijk doorheen. De hele kwestie met mijn ex heeft een behoorlijke impact gehad”, besluit hij. “Die hele zaak hing als een donkere wolk, als een zwaard van Damocles, boven mijn hoofd. Geen moment was het uit m’n gedachten. Het voelde, ja, of je gegijzeld werd.”

Kritiek

Kritiek op het Telegraaf-interview met Johnny:

Mediacourant vraagt zich af, wat vindt u?

Wilfred Genee vindt Fidan Ekiz een backstabber. Zit wat in?

Tussenstand

Laden ... Laden ...

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen