Gert Jakobs woest over tv-uitspraken Emma Wortelboer: ‘Loser!’

Gert Jakobs, de oud-profwielrenner die bekend is van talkshows als Tour du Jour, is woest op Emma Wortelboer. Hij vindt haar uitspraken over Groningen veel te ver gaan. “Loser!”

Gert Jakobs en Emma Wortelboer © RTL, SBS

Emma Wortelboer, ook wel bekend als het schreeuwmeisje van de Songfestival-puntentelling, heeft zich in de talkshow Marcel & Gijs denigrerend uitgelaten over de provincie Groningen en de mensen die daar wonen. Ze deed mee met gastheer Marcel van Roosmalen, die een betoog hield om het gasveld in de provincie gewoon open te houden.

K*tprovincie

Het is volgens Marcel doodzonde dat het gasveld definitief dichtgaat. “Ik vind Groningers wel een klagend volk. Waarom ga je nu weer beloven dat het gas dicht gaat? Je had ook even je mond kunnen houden en het langzaam dicht kunnen draaien”, aldus de presentator.

Dan komt Emma op haar sloopkogel. “Ik vind Groningen gewoon een k*tprovincie. Het waait er altijd, het is vlak, er is niet heel veel te doen. Wat is er nou écht leuk aan Groningen? Noem één ding.”

‘Je bent een loser!’

Gert Jakobs, oud-wielrenner en tegenwoordig vooral bekend van wielertalkshows, vindt dat Emma zich hier zwaar vergaloppeert. “Emma Wortel 🥕 Knol, roeptoetert op de nationale tv dat Groningen een k*tprovincie is 🙈”, twittert hij.

Het is ongelooflijk hoe deze import-Amsterdammer over het noorden praat, vindt Gert. De Groningers zijn volgens hem helemaal geen klaagvolk. “Daar waar mensen nooit klagen maar dragen, hard werken, met de poten in de klei staan, en het hart op de juiste plaats hebben zitten. Emma, je weet niet wat je zegt. Loser.”

‘Wat een onzin!’

Harry Vermeegen is het eens met de kritiek op Emma, zegt hij op zijn opiniekanaal. “Dat is dan zo’n soort meisje van: kijk mij eens alles durven zeggen! Ja, dat zien we, Emma. Leuk hoor. Zo’n soort nationale flapuit. O, o, wat leuk, ja! En die zit dan op tv en die zegt dan in één keer: ‘Groningen is een kutprovincie.’ Nou zeg… Geweldig hoor, stoer.”

Hij vervolgt: “Waarom krijgt zo’n meisje zo’n platform? Geen idee. Zo’n hele provincie wordt: woep, helemaal aan de kant geschoven. En die mensen hebben het al zwaar genoeg. Met het gas, met Ter Apel en FC Groningen is ook nog eens gedegradeerd. Groningen is een geweldige stad, dus waar heb je het over? Dat kan allemaal maar passeren op tv.”

Felle kritiek

Emma is door haar kritiek zelfs trending topic op Twitter. Ze wordt hard neergesabeld door de mensen. “Emma Wortelboer moet zich diep en diep schamen”, zegt meneer Frans.

Mevrouw Fon: “En ik vind Emma Wortelboer een over het paard getilde tiener die niet alleen de volwassenheid niet nastreeft, maar tot haar dood wil blijven gloriëren in haar ooit zo gedurfde pubermeninkjes…”

En Marlies: “De opmerking van Emma Wortelboer over Groningen doet me denken aan die keer dat Georgina Verbaan Osama Bin Laden ‘een lekker ding’ noemde – beetje onhandig achteraf.”

Fragment

Het fragment:

Mediacourant vraagt zich af, wat vindt u?

Emma Wortelboer noemt Groningen een kutprovincie. Terecht?

Tussenstand

Laden ... Laden ...

Wat vindt u?

Alle polls

Mist u Patty Brard bij Shownieuws?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen