Paul de Leeuw maakt pittige Wilders-grap, Rob Jetten lacht erom

Paul de Leeuw heeft op televisie een heftige grap gemaakt over Geert Wilders, waar zijn sidekick Rob Jetten hartelijk om moest lachen. “Stemmen in je hoofd, met witte kappen op!”

Rob Jetten en Paul de Leeuw © NPO

Politici veranderen in verkiezingstijd altijd in een soort halve tv-sterren: ze duiken op in het ene na het andere tv-programma. Ze slaan Expeditie Robinson nog net over, maar het scheelt niet veel. D66-leider Rob Jetten was afgelopen weekend de sidekick van Paul de Leeuw in de laatste aflevering van zijn geflopte studioshow Hotel Hollandia.

Zwevende Liesbeth

Het bekende tv-medium Liesbeth van Dijk was te gast omdat zij – met een knipoog – een ‘zwevende’ kiezer is. “Ja, hallo Rob. Ik heb jaren geleden in een of ander blad iets over jou gezegd, want dan zijn er de bladen en moet je van die jaarvoorspellingen doen. En even mijn complimenten dat je zo enorm gegroeid bent.”

Rob: “Dank.”

Liesbeth: “Dat meen ik oprecht. Helaas ben je voor mijn gevoel te vroeg dit jaar, misschien over vier jaar kom jij stukken verder, want je ziet jou echt groeien. Ik ben wel een D66-fan, maar ik ben bang dat… Want ik word heel veel gevraagd van: ‘Wie gaat het worden? Wie gaat het worden?’”

Wie wordt het?

Paul daarop: “Ja, daarom zit je ook hier, hè?”

Liesbeth: “Ja, daarom zit ik ook hier.”

Rob: “Om te voorspellen. Ja, haha, precies.”

Liesbeth: “Weet je dat het gekke ervan is? Dat het nog helemaal niet bekend is wie het gaat worden. Want ik verwacht nog een soort rel. Ik verwacht nog iets.”

Rob: “Het is nog een beetje saai ook deze campagne.”

‘Wilders, Wilders’

Liesbeth: “Het is een beetje saai. Ik ben bang dat Wilders – daar ben ik bang voor – hoge ogen gaat gooien, want ik hoor iedereen om me heen: ‘Ja, Wilders, Wilders, Wilders.’ Ehhh…”

Rob grappend: “Zijn dat stemmen in je hoofd?”

Liesbeth lachend: “Nee, echte stemmen.”

Rob: “Sorry!”

Witte puntmutsen

Dan maakt Paul een opvallende grap, terwijl hij puntmutsgebaren maakt. “Ja, nee, dat is heel goed! Dat zijn de stemmen in je hoofd! Dat zijn de stemmen in je hoofd! Met die witte kappen op! Met die witte kappen op!”

Paul verwijst hier natuurlijk naar de Ku Klux Klan, de extreemrechtse en racistische organisatie uit Amerika bekend van brandende kruizen en mensen in witte pakken met puntmutsen.

De grap van Paul werkt op de lachspieren van Rob. “Hahahahaha.”

Wat vindt u?

Alle polls

Waar denkt u dat Rachel Hazes meer van houdt?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen