Catherine Keyl na optreden bij Meilandjes: ‘Interviewen is een vak’

Catherine Keyl heeft na haar optreden in het BN’er-programma van de Meilandjes nog maar eens bevestigd gekregen dat interviewen een vak is, sneert ze. “Opbouwende kritiek! Hahahaha.”

Martien Meiland en Catherine Keyl © SBS

Ze hebben een behoorlijke kijkersschare, maar er zijn ook ongelooflijk veel mensen die de kriebels van hen krijgen: de eeuwige Meilandjes. Nu hebben ze weer een programma waarin BN’ers blijven slapen in hun pension, en die moeten ze dan interviewen. Dat lijkt volgens critici helemaal nergens op; het draait nog steeds vooral om de Meilandjes zélf.

‘Het is een vak’

Catherine Keyl zat een paar weken geleden in de show, vindt de Meilandjes heel lief en aardig, maar is niet onder de indruk van hun interviewcapaciteiten, schrijft ze in haar column in De Telegraaf.

De vroegere 5 Uur Show-diva schrijft: “Helaas worden de Meilands het slachtoffer van een veel voorkomend misverstand in Hilversum. Ze denken daar dat als je leuk bent in een realityshow, je ook wel kunt interviewen. Het wil maar niet doordringen, dat interviewen echt een vak is.”

De dupe

De bazen bij SBS gooien de Meilandjes voor de leeuwen, aldus Catherine, die benadrukt dat zij géén interviewers zijn. “Je moet je voorbereiden, je verdiepen in je gasten en niet alleen een eerste vraag bedenken, maar als er een antwoord komt, daarop reageren. Je ziet nu langzamerhand dat de Meilands daarvan de dupe worden.”

Ze voegt toe in Shownieuws: “Iedereen denkt dat interviewen heel makkelijk is en iedereen dat kan. Iedereen kan wel een vraag stellen? Ja, maar dan moet er nog een gesprek komen. Maar ik gun ze gewoon supersucces, dus daarom zei ik het eigenlijk alleen maar.”

Opbouwende kritiek

Is Catherine na haar optreden bij de Meilandjes nou keihard aan het uithalen naar hen? Shownieuws-presentatrice Tooske Ragas: “Oké, het was dus opbouwende kritiek.”

Collega Bart Ettekoven: “Hahaha. Ja, zo kun je het ook uitleggen.”

Tooske: “Hebben de Meilandjes het ook als opbouwende kritiek opgevat?”

Niet boos

Ja, zegt Evert Santegoeds. “Volgens Erica wel, want zij heeft het artikel van Catherine zelf gedeeld via X en verder hebben we haar ook nog even gesproken. Ze zegt: ‘We pretenderen ook helemaal geen interviewers te zijn. We maken gewoon een programma waarin fijne gesprekken voorbijkomen.’”

“En dat begrijpt Catherine ook wel weer als tv-maakster, dus er is geen vete ontstaan. Integendeel. Ze gunt hen het allerbeste.”

Mediacourant vraagt zich af, wat vindt u?

Vindt u de BN'er-show van de Meilandjes voor herhaling vatbaar?

Tussenstand

Laden ... Laden ...

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen