Tina Nijkamp ziet Catherine Keyl na 20 jaar: ‘Ja, ook over Gordon!’

Tina Nijkamp heeft haar allereerste tv-werkgever Catherine Keyl voor het eerst in twintig jaar weer eens gezien. De dames besloten met elkaar te gaan lunchen. “Ook even over Gordon gehad!”

Catherine Keyl en Tina Nijkamp © Instagram

Ze draait al decennia mee in de televisiewereld: Tina Nijkamp. Als zenderbaas van SBS 6 werd ze ooit zelfs benoemd tot Omroepvrouw van het Jaar. En in al die jaren is ze naar eigen zeggen slechts één keer grensoverschrijdend behandeld, namelijk door Gordon toen ze haar állereerste televisiebaantje had. “Ik ben toen héél erg uitgescholden.”

Huilende Tina

Het vond in 1994 plaats, op de set van De 5 Uur Show, dat werd gepresenteerd door Catherine Keyl en een vrouw waarvan zij de naam niet meer wil horen. Gordon was toen te gast en kwam uit de kast, na een vraag uit het publiek. Daarna schreeuwde hij Tina verrot. “Ja, hij zei: ‘Ik zorg ervoor dat je nooit meer aan de bak komt in de tv-wereld!’”

Dat dreigement was traumatisch voor Tina. “Ik was een meisje uit Bathmen dat eindelijk haar dromen waarheid had zien worden en bij de televisie kon. Ik ging huilend naar boven en was helemaal overstuur. Ik was 20 en dacht: mijn leven als tv-maker, waar ik mijn hele leven van heb gedroomd, gaat eraan.”

Gordon pissig

Gordon vindt het niet naar om te horen hoe Tina dit ervaren heeft. Sterker nog: hij gaf haar én Catherine vorige maand een fikse tik op de vingers. “Catherine heeft expres de vraag via het publiek laten lopen. Dus wat Catherine vindt van mij, interesseert me geen ene mallemoer.”

En Tina dan? Die kon er als jonge meid toch niks aan doen? “Ik kan me niet herinneren dat ik heb geschreeuwd. Ik ben wel boos geworden. En terecht. Ik was beginnend artiest en had aangegeven niet te willen praten over mijn liefdesleven – ik was er nog niet klaar voor dat te melden. Als je dat dan toch doet, en via een valse weg ook nog, is dat heel gemeen.”

Lunch met Catherine

Kennelijk fungeert Gordon nu als een soort gemeenschappelijke deler die Catherine en Tina weer bij elkaar brengt, want beide dames hebben elkaar gisteren voor het eerst in twintig jaar weer gezien. Ze spraken met elkaar af bij The Lobby in de Amsterdamse Fizeaustraat.

Tina: “Na twintig jaar geleden elkaar voor het laatst gezien te hebben, was het vandaag tijd voor een supergezellige lunch met Catherine Keyl. Mijn eerste baan bij tv was als stagiair bij De 5 Uur Show. Ps We hebben het niet over Gordon gehad (oh ok heel even dan 😂).”

Mediacourant vraagt zich af, wat vindt u?

Gordon boos op Catherine Keyl en Tina Nijkamp. Zegt wat over hen?

Tussenstand

Laden ... Laden ...

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen