Angela giert om grap over Khalid & Sophie: ‘Aan de beademing!’

Angela de Jong heeft behoorlijk wat leedvermaak om Khalid Kasem en Sophie Hilbrand, die met links-progressieve tafels richting de verkiezingen gingen. “Aan de beademing!”

Angela de Jong en Khalid & Sophie © RTL, NPO

Het is een bepalend mediamoment geweest in aanloop naar de door PVV gewonnen verkiezingen: de uitzending van Khalid & Sophie waarin een bezorgde omwonende van een asielzoekerscentrum belachelijk werd gemaakt. “Is dit echt?”, klonk het aan tafel. Caroline van der Plas zorgde voor spektakel door het talkshowduo terecht te wijzen.

Koortspatiënt

Volgens critici als Angela de Jong en René van der Gijp is dit dus gewoon een typisch voorbeeld van de kloof tussen de grachtengordel en de rest van het land. Het is ook niet goed gevallen, bijvoorbeeld bij Rutger Castricum, dat Khalid & Sophie op de avond van de tweede aanval op Thierry Baudet besloot om dat nieuws volledig te verzwijgen.

En Khalid & Sophie-sidekick Raoul Heertje? Die kreeg eerder deze week al een oorwassing van Angela. ‘Een ijlende koortspatiënt’, noemde ze hem. “Mijn hemel. En dan begrepen ze daar aan tafel maar niet dat een aanzienlijk deel van Nederland zo klaar is met de gevestigde orde dat het inmiddels bereid is om op Geert Wilders te stemmen.”

Leedvermaak

Nu de PVV de grootste partij van Nederland is geworden, zorgt de links-progressieve woede van Khalid & Sophie voor leedvermaak bij de rechts-conservatieve mannen van Vandaag Inside. “Ik heb heel ander nieuws: Khalid en Sophie zijn opgenomen met ademhalingsproblemen”, giert Johan Derksen in de uitzending van gisterenavond.

Wilfred Genee: “Ja. Haha. Die liggen aan de hartbewaking!”

Nu Wilders aan de macht komt, wordt die hele NPO sowieso opgeheven, giert Johan. “Die zijn allemaal bij John de Mol aan het solliciteren!”

Angela lacht mee

Angela kan er smakelijk om lachen. “‘Bij Khalid & Sophie zijn ze opgenomen met ademhalingsproblemen’, grapt Johan Derksen. Hè gelukkig, geen schok zo groot of er valt toch nog wat te lachen bij VI”, schrijft ze in het AD.

Khalid & Sophie heeft zichzelf in de vingers gesneden, meent Angela. “Als je maar hard genoeg roept dat je hem niet wilt, dan win je hem vanzelf, redeneerde René van der Gijp. Dus als ze bij Khalid & Sophie en al die andere programma’s erop blijven hameren dat je niet op Geert Wilders moet stemmen, dan weet je het wel. De rest is geschiedenis.”

Afspiegeling

De feeststemming bij Vandaag Inside staat in schril contrast met de mineurstemming in andere programma’s op tv. “Dat er iets scheef zit in de afspiegeling op tv, en niet alleen bij de NPO, werd pijnlijk duidelijk toen ik nog even naar Beau zapte”, zegt Angela.

Niemand stak zijn vinger op toen er een PVV-stemmer werd gezocht. Geen verrassing, vindt de AD-opiniediva.

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen