Gerard Joling krijgt steun van Yvonne: ‘Even Tot Hier smakeloos’

Gerard Joling krijgt steun van Yvonne Coldeweijer. Het is volgens de juicekoningin smakeloos dat Even Tot Hier een poging heeft gedaan om hem te besmeuren vanwege zijn politieke mening.

Gerard Joling en Yvonne Coldeweijer © NPO

Het is geen geheim dat Gerard Joling een rechts gedachtegoed heeft. De muziekmiljonair riep twee weken geleden aan de talkshowtafel van Beau van Erven Dorens dat hij gaat emigreren als Frans Timmermans aan de macht komt. Vanwege die kritiek besloot de tv-hit Even Tot Hier heel hard op hem in te hakken en hem te pakken met wat filmpjes van vroeger.

Niet smaakvol

De boodschap van Even Tot Hier? Gerard is een ‘engnek‘ die we liever kwijt dan rijk zijn, dus stem vooral op links. Nou, dat advies blijken de mensen niet bepaald te hebben opgevolgd. Bovendien is de poging om Gerard zwart te maken nogal in het gezicht van het programma ontploft; volgens Evert Santegoeds moet het Even Tot Hier-duo oppassen.

Yvonne Coldeweijer vindt het goedkoop dat Even Tot Hier wat filmpjes van YouTube heeft gehaald waarin Gerard zich ogenschijnlijk grensoverschrijdend gedraagt, omdat dat helemaal niets te maken heeft met zijn politieke mening. “Dat is niet zo smaakvol, dat ze hem dan een beetje gaan…”

Co-host Mark Koster: “Vies maken.”

‘Niet zo chic’

Ja, beaamt Yvonne. “Ja, naar neerzetten. Ik vond het niet zo chic.”

Yvonne vindt het ook helemaal niet zo shocking wat Gerard over GroenLinks-PvdA heeft gezegd. Zijn grootste bezwaar tegen de partij is het plan om 60 procent inkomstenbelasting te gaan heffen. “In alle eerlijkheid: mensen die veel verdienen, vinden dat allemaal. En mensen die het niet verdienen, vinden dat ze wél moeten lappen. Heel makkelijk.”

Mark: “Ja, maar wat ik wel leuk aan hem vind, van al die sterren is hij wél uitgesproken.”

Verfrissend

Yvonne vindt dat ook leuk aan Gerard. “Ik vind dat wel verfrissend.”

Mark: “Wel verfrissend, ja. Want al die sterren zijn toch allemaal een beetje zo…”

Yvonne: “Politiek correct.”

Mark: “Ja, politiek correct. Is afschuwelijk. Maar ook een beetje eromheen draaien. Dat is wel geinig, dat hij er zo hard in knalt. En hij doet het ook best met humor. Hij zegt: ‘Ik ga emigreren’.”

Een geintje

Mark begrijpt niet waarom Even Tot Hier daar zo’n aanstoot aan neemt. “Het is natuurlijk een geintje. Een geintje.”

Yvonne: “Hij mag dat gewoon zeggen en dat is gewoon grappig.”

Mediacourant vraagt zich af, wat vindt u?

Even Tot Hier probeerde Gerard Joling zo ongeveer te cancelen. Wie heeft het meest schade ondervonden?

Tussenstand

Laden ... Laden ...

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen