Valentijn Driessen kotst op Matthijs van Nieuwkerk: ‘Blij met tv-exit’

Valentijn Driessen zit helemaal niet te wachten op een tv-comeback van Matthijs van Nieuwkerk. Hij zag hem aan het werk bij de boekpresentatie van Özcan Akyol en ‘ik kan er niet tegen’.

Özcan Akyol, Valentijn Driessen en Matthijs van Nieuwkerk © SBS

Özcan Akyol heeft het eerste exemplaar van zijn nieuwe boek uitgereikt aan Matthijs van Nieuwkerk. Bij dat pr-dingetje was ook een cameraploeg van Vandaag Inside aanwezig en de beelden zijn enigszins ongemakkelijk: Özcan laat zich namelijk oneindig complimenteren door Matthijs. “Hoeveel pik past er in zijn mond?”, sneert Guido den Aantrekker.

Valentijn basht Matthijs

Sportjournalist Valentijn Driessen van De Telegraaf vindt het ook niet om aan te zien, zegt hij aan tafel bij Vandaag Inside. “Dan zou ik me echt verschrikkelijk opgelaten voelen, echt waar. Ja, ik zou er niet tegen kunnen. Ik heb het gezien nu en toen dacht ik ook van: ik ben blij dat dat programma er eigenlijk niet meer is.”

Valentijn doelt op De Wereld Draait Door, waarin Matthijs zijn gasten ook altijd volledig ophemelde. Johan Derksen: “Ja, nee, hij was aan het oefenen voor de goednieuwsshow!”

René van der GIjp: “Hahaha.”

Allergrootste tv-icoon

Wilfred Genee vindt Valentijn wel heel streng. “Hé, ho, wacht, je hebt het over een tv-icoon, hè? Misschien wel de allergrootste ooit.”

Valentijn: “Ja, maar ik zit niet te wachten op dit soort televisie.”

Johan: “Het is z’n vriend en het was een privé-aangelegenheid en daar zat Joey van ons toevallig met z’n camera tussen.”

Wilfred: “Nou, toevallig niet, want we wisten het.”

Aardige dingen

Johan springt in de bres voor Matthijs. “En als je een boekje van een vriend presenteert, dan zeg je aardige dingen, zelfs ik.”

René: “Hij was een meester in het ophemelen van mensen aan tafel.”

Valentijn: “Ja, dat.”

René: “En die mensen gingen dan ook heel erg in zichzelf geloven. Dat was ook het programma. Dat als je daar zat, je er echt bij hoorde. Je stond er dan boven.”

Fragment

Valentijn blijft erbij als hij met de beelden (zie onderstaand) van de complimenterende Matthijs geconfronteerd wordt. “Dit trek ik niet.”

Mediacourant vraagt zich af, wat vindt u?

Vindt u dat Matthijs van Nieuwkerk moet afkicken van al die superlatieven?

Tussenstand

Laden ... Laden ...

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen