Valentijn Driessen: ‘Jaïr Ferwerda niet meer serieus te nemen’

Valentijn Driessen vindt dat Jaïr Ferwerda niet meer serieus te nemen is als onafhankelijk politiek verslaggever nu hij een gezellige Videoland-film heeft gemaakt over Caroline van der Plas.

Jaïr Ferwerda, Valentijn Driessen en Caroline van der Plas © RTL

Jaïr Ferwerda hangt in de late talkshow van RTL altijd de olijke, maar wel doorvragende politiek verslaggever uit, maar kan hij dat nog wel objectief doen nu hij een gezellige Videoland-documentaire heeft gemaakt over Caroline van der Plas? Valentijn Driessen, een van de sterren van Vandaag Inside, heeft daar zijn twijfels bij.

Valentijn kritisch

Na een scène uit die docu, waarin Caroline gezellig met haar collega’s, en dus Jaïr, in haar eigen huiskamer zit, zegt Valentijn: “De jongen die dit maakte, Jaïr, maakt tegelijkertijd ook politieke programma’s voor die zender en die zit daar dan met Mona Keijzer, de gordijnen moeten dicht… Ja, wat is dat voor journalistiek dan?”

Johan Derksen is mild. “Het is een kijkje in gewoon Nederland.”

Valentijn over Jaïr: “Ja, maar dat hoeft hij toch niet te doen?”

Niet serieus te nemen

Johan vindt die beelden er wel prima uitzien. “Nee, maar die beelden in die huiskamer in Deventer, in zo’n rijtjeshuis, dát is Nederland. Kijk, meestal als je bij een politicus komt, die woont ergens prachtig enzo en dit is gewoon middle of the road en dat vind ik prima.”

Daar gaat het Valentijn niet om. “Ja, maar ik vind niet dat Jaïr dit hoort te maken. Dat moet je gewoon een documentairemaker laten doen en hij is voor de journalistieke kant. In hoeverre moeten we hem nou nog serieus nemen? Hij verdient hieraan en maakt een documentaire.”

‘Stoppen ermee!’

Wilfred Genee hoopt op een iets mooiere headline. “Jij zegt: gewoon stoppen met die man? Klaar, over?”, vraagt hij.

Valentijn is streng. “Hij moet geen documentaires maken.”

Mediacourant vraagt zich af, wat vindt u?

Denkt u dat Jaïr Ferwerda nog objectief verslag kan doen over Caroline van der Plas?

Tussenstand

Laden ... Laden ...

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen