Bram Moszkowicz ontploft als VI hem wijst op band met Borsato

Bram Moszkowicz ontplofte gisteren in de uitzending van Veronica Inside toen hij door Valentijn Driessen gewezen werd op zijn band met de Borsato’s. “Wat is dit voor ongelooflijke onzin!”

Wilfred Genee en Bram Moszkowicz © SBS

Het tv-programma Shownieuws ligt zwaar onder vuur, omdat daarin opzichtig wordt geprobeerd om Marco Borsato de hand boven het hoofd te houden. Er is werkelijk niemand die de showrubriek nog serieus neemt na de uitzending van afgelopen dinsdag, waarin het vermeende slachtoffer van Marco verdacht werd gemaakt door vrienden van de zanger.

Brams zoon is manager

Werkelijk iedereen bij Shownieuws deed hard zijn best om Marco’s vermeende slachtoffer zwart te maken. Anouk Smulders zat er als beste vriendin van Leontine, Tooske Ragas was tot voor kort Marco’s collega bij War Child, Evert Santegoeds heeft de misbruikgeruchten anderhalf jaar onder de pet gehouden en dan was er nog Bram Moszkowicz.

Bram was echt hysterisch aan het pleiten voor een rechtszaak tegen het vermeende slachtoffer van Marco. Iedereen vroeg zich af waarom hij in hemelsnaam zo fanatiek in de wedstrijd stond. Al snel bleek waarom: zijn zoon Nathan heeft als manager van dochter Jada Borsato financiële belangen bij de populariteit van de artiestenfamilie.

VI confronteert Bram

Bij Shownieuws werden al die banden met Marco hardnekkig verzwegen, maar Veronica Inside had daar gisteren geen moeite mee. “Je hebt niet getwijfeld om te komen, Bram? Want je hebt veel over je heen gekregen. Was je in het verleden maffiamaatje, nu ben je een Marco-maatje geworden. Wat vind je daarvan?”, vroeg Wilfred Genee hem.

Bram: “Ach, ik heb altijd gezegd dat wat er op social media wordt gezegd een open riool is, dus ik lees het niet.” Angela de Jong vindt het ook. “Als ik aan Angela de Jong denk, dan denk ik altijd aan het spreekwoord: ‘Het zijn niet de slechtste vruchten waaraan de wespen knagen.’ Ze heeft altijd wel iets te zeggen.”

Roddelkont

Het is Bram die in Shownieuws de kwalijke, ongefundeerde roddel verspreidde dat het vermeende slachtoffer van Marco gewoon uit is op wraak. “Wat ik heb gezegd is dat ik uit betrouwbare bron heb vernomen dat het uit de fangroep komt van Marco Borsato. Dat daar iets heeft gespeeld wat geen zuivere koffie is.”

Valentijn: “Maar dat is dus niet het geval in dit geval.” Bram: “Dat weet jij niet.” Valentijn: “Nou, ik weet wel dat de moeder van dit meisje werkte bij Marco Borsato.” Bram: “En was misschien ook lid van de fanclub. Dat weet ik niet.”

Bram begint vervolgens in alle haast voorbeelden op te noemen van andere zaken waarin wraak een rol heeft gespeeld. Valentijn: “Er komt van alles en nog wat voor. Je kunt van allerlei kanten voorbeelden aandragen.”

Bram ontploft

Shownieuws maakt zich volgens Valentijn schuldig aan vriendjespolitiek. “Die mevrouw Smulders heeft natuurlijk een relatie met de familie Borsato. Het is ook niet slim om dan dat soort dingen te roepen. Jij volgens mij ook gedeeltelijk of iemand van jouw familie”, zegt hij tegen Bram.

Bram ontploft vervolgens: “Wat is dit voor ongelooflijke onzin!”

Wilfred: “Jouw zoon is de manager van de dochter van Marco, toch?”

Bram: “Ja, mijn zoon is de manager van de dochter van Marco en daarom zou ik niet een reëel beeld kunnen schetsen?”

Valentijn: “Je mag alles zeggen, maar het is toch veel beter om dan afstand te nemen?”

‘Dat zou mooi worden!’

Wilfred: “Het is toch logisch dat mensen dat denken, Bram? Het is toch niet raar dat mensen dat denken?”

Bram: “Ik dénk er niet over om afstand te nemen om hier een mening over te hebben, omdat mijn zoon Nathan als manager de belangen behartigt van de dochter van Marco Borsato. Dat zou mooi worden, zeg!”

Wilfred: “Bram, even… In dit vak is het toch heel gebruikelijk dat dat ook wél gebeurt? We hebben kruiwagens, vriendjespolitiek, dat is toch onderdeel van ons vak?”

Bram: “Ja, kijk, als er mensen zijn die echt denken dat ik heb gezegd wat ik heb gezegd – wat overigens helemaal niet per se de kant van Borsato was, als je goed hebt geluisterd (dan moet je inderdaad wel heel goed luisteren, red.) – omdat mijn zoon de manager is van de dochter van Borsato, dan vind ik het wel welletjes.”

Kritiek op Anouk

René van der Gijp deelt de felle kritiek die er is op de Borsato-lakeien van Shownieuws. “Ik denk wel dat zo’n Anouk Smulders het beter had kunnen zeggen, van: ‘Luister, ik ga nu wel over mijn beste vriendin praten’, want als zij dat zegt, kan ik als kijker daarna bepalen of ik het wel of niet serieus vind wat zij zegt.”

Wilfred: “Of er gewoon niet gaan zitten. Maar ik zag ook dat ze er twee dagen later behoorlijk op terug was gekomen, omdat ze toch wel geschrokken was en die wetenschap kennelijk niet had.”

Fragment

Het fragment van de boze Bram:

Lees ook

Tijdens dezelfde uitzending heeft Johan felle kritiek geuit op zijn eigen werkgever John de Mol. Die gaat volgens hem ronduit kinderachtig te werk.

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen