Caroline van der Plas boos op Johan Derksen: ‘Heel jammer dit’

Caroline van der Plas is heel erg teleurgesteld in Johan Derksen. Ze stelt dat hij de feiten verdraait over haar geannuleerde optreden bij De Bevers. “Heel erg jammer dit.”

Caroline van der Plas en Johan Derksen © SBS 6

John de Bever gaf afgelopen weekend een concert in Ahoy en hij had meerdere special guests uitgenodigd. Zo verscheen zijn goede vriend Johan Derksen daar in een kerstpak en zou Caroline van der Plas een boerenmedley zingen. Beiden hadden er wel wat moeite mee dat het concert zo vlak volgde na het vreselijke schietdrama in Rotterdam.

Liegt Caroline?

Waar Johan gewoon acte de présence gaf, besloot Caroline het podium níet te betreden en op de publiekstribune te gaan zitten. Dat deed ze echt op het állerlaatste moment, zelfs nog na de repetities. Ze zette een filmpje op X waarin ze het uitlegde: “De hele dag heeft het aan me geknaagd of ik dit wel moet doen. Vooral omdat het in Rotterdam zelf is.”

Nou, die lezing klopt volgens Johan niet helemaal. Hij stelt in Vandaag Inside dat Caroline niet is afgehaakt uit medeleven met de nabestaanden, maar omdat de repetities niet helemaal lekker gingen. “Ja, dat weet ik niet hoor”, zegt hij over het statement dat ze heeft gegeven. “Maar Caroline kon er niks aan doen.”

Gestuntel

Johan meent dat Caroline gewoon bang was om af te gaan. “Als onervaren zangeres moest ze op afstand van de muziek zingen en dan krijg je een vertraging op de lijn en dan kan ze niet op tijd inzetten. Ja, dat werd een gestuntel en die zegt: ‘Hier begin ik niet aan.’”

Hij vervolgt: “Ze heeft wel gewoon meegeoefend met de camerarepetitie, dus ik geloof niet zozeer dat dat met de gebeurtenissen in Rotterdam te maken had, maar meer met de gebeurtenissen… Ik heb ook gezegd: ‘Joh, als je je er niet lekker bij voelt, moet je het niet doen.’”

Oortjes

Özcan Akyol kijkt best op van deze ontboezemingen van Johan, omdat dit mogelijk wat zegt over de integriteit van Caroline. “Dus ze heeft zich teruggetrokken omdat ze het niet kon?”

Johan: “Omdat het technisch voor haar niet uit te voeren was. Je moet oortjes hebben, want anders komt de muziek een seconde later bij jou.”

BBBoos

Caroline schrikt zich een hoedje van deze teksten uit de mond van Johan. “Dit is echt niet waar. Ik heb het waarom ter plaatse uitgelegd aan Johan notabene en hij had er begrip voor. Erg jammer dit. Het klopt niet wat Johan zegt. Ik heb het hem ter plekke nog uitgelegd en hij had er begrip voor. Kan mij dat nou schelen als ik vals zou zingen?”

Ze vervolgt op X: “Het ging mij helemaal niet over het geluid vanaf het balkon. Er was na de repetitie besloten dat het vanwege het geluid op het podium zou zijn. Daarvoor was het gevoel bij mij al opgebouwd die dag of ik dit wel zou moeten doen.”

Mediacourant vraagt zich af, wat vindt u?

Caroline van der Plas bij De Bevers, Caroline van der Plas in een Sinterklaasfilm. Beetje te veel?

Tussenstand

Laden ... Laden ...

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen