Peter Pannekoek schrapt zeer heftige tv-grap over Mart Hoogkamer

Peter Pannekoek heeft vlak voor het Televizier-gala een zeer heftige tv-grap over Mart Hoogkamer geschrapt. Dat hebben we niet gedaan en dat vind ik nog steeds een goed idee.”

Peter Pannekoek en Mart Hoogkamer © SBS, RTL

Natuurlijk is Peter Pannekoek wel eens vernietigender geweest, maar de scherpe manier waarop hij het Gouden Televizier-Ring Gala aan elkaar heeft gepraat, is behoorlijk in de smaak gevallen. Zijn pittigste grap ging over Thijs Römer en verder kwamen er vooral luchtige plaagstootjes voorbij, bijvoorbeeld aan het adres van Angela de Jong.

Mart op de grond

Peter en co-host Jan Smit openden het gala met een soort scène waarbij ze steeds in andere omgevingen werden gedropt. Eentje zag er nogal rood en organisch uit. Dat was dus de onderbuik van Angela. “Maar we hadden ook een scène voorbereid die zich afspeelde in een oorlogsgebied”, vertelt de cabaretier aan Shownieuws.

Dat oorlogsgebied moest dan NPO 3 voorstellen. “Omdat alle formats daar sneuvelen. Met een Mart Hoogkamer die daar ergens op de grond lag.”

Israël-oorlog

Zijn programma Mart op de Piste is ontzettend geflopt. Reden voor een grap dus, maar, zo zegt Peter: “Toen dachten we – en daar sta ik nog steeds helemaal achter, het is goed dat we het niet hebben gedaan: dit gaat een verkeerde sfeer oproepen, net met Israël en Palestina. Dat hebben we niet gedaan en dat vind ik nog steeds een goed idee.”

Peter vertelt dat hij als gastheer van het gala bewust een beetje mild is gebleven. “Ik vind dat het nog wel meeviel hoe hard ik mensen heb kapotgemaakt. Eigenlijk slaap ik dan alleen maar beter. Hoe harder mensen kapot zijn gemaakt, hoe rustiger ik slaap. Dat is mijn schaapjes tellen.”

Thijs-grap

De grap over de besmette showbizznaam Römer vond hij zelf het meest geslaagd. “Ik wilde het hebben over het afgelopen jaar onder andere, dus dan moest dat ook genoemd worden. Ik kan er best wel harde grappen over verzinnen, maar ik wilde het een beetje op een iets tactischere, mooiere manier doen. Ik heb er wel lang naar gezocht.”

Hebben er boze BN’ers aan de bel getrokken? “Dat is de tv-wereld, hè, dus misschien vóelen de mensen zich wel beledigd, maar dat gaan ze nooit zeggen totdat ze een keer macht over je hebben en dan pakken ze je terug.”

Mediacourant vraagt zich af, wat vindt u?

Goed dat de grap over Mart Hoogkamer als oorlogsslachtoffer is geschrapt?

Tussenstand

Laden ... Laden ...

Wat vindt u?

Alle polls

Mist u Patty Brard bij Shownieuws?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen