Vertrek Nadège in Chateau Meiland: ‘Ze werd lastig’

Geplaatst op vr 16 okt 2020 om 8:45

Het was gisteren éindelijk zo ver in de tv-hit Chateau Meiland: het vertrek van huishoudster Nadège Coffinet kwam aan bod. Het is misgegaan, omdat ze heel erg lastig begon te worden. Dat vertelde Martien Meiland aan de camaraploeg van SBS 6. Hoewel Nadège nog wel in de aflevering van maandag zat, was ze gisteren ineens niet meer van de partij. Helaas is het meningsverschil tussen Martien en Nadège niet op camera vastgelegd; ze is vrij geruisloos uit het programma verdwenen.

Om de kijker uit te leggen waarom Nadège ineens niet meer meehielp, kwam het programma met een eenzijdige verklaring. “De grote afwezige op het corveelijstje van Erica is Nadège. Sinds de familie vertelde dat ze teruggingen naar Nederland, is ze verdrietig en boos“, liet de voice-over weten.

Martien deed tijdens het snoeien zijn verhaal. “Nadège is gewoon lekker thuis. Zij zei op een gegeven moment: ‘Ik kan net zo goed om 12.00 uur weggaan.’ Maar ja, ze krijgt betaald tot 13.00 uur. Dan denk ik: gadver, dan moet ik of Erica zeggen: ‘Nee, meid, je moet blijven, want je moet nog een uur werken voor dat geld.’ Dat is al vervelend om dat tegen zo’n vrouw te moeten doen.”

Geen zin in gedoe

De Meilandjes hadden geen zin in gedoe. “Wij hebben toen gezegd: ‘Meid, blijf maar thuis, je krijgt doorbetaald.’ Ja, weet je. Ze zei op een gegeven moment zelf ook: ‘Ik heb hier een contract en daar staat in dat ik voor het ontbijt ben en het schoonmaken van de kamers, dus ik hoef eigenlijk helemaal geen vloeren in de was te zetten.’ Nou, dan krijg je weer zo’n meningsverschil. Dan denk ik: daar heb ik helemaal geen zin in.”

Het is jammer dat het zo is gedraaid, vindt Martien. “Ik snap het niet, want in het begin was ze zo fantastisch en pakte ze alles aan. Op een gegeven moment, na de corona, was ze heel anders. Wij waren misschien toch te makkelijk… Je bent natuurlijk werkgever en werknemer en dat was een beetje kwijtgeraakt. Zij was natuurlijk helemaal family voor ons, maar dat kan natuurlijk niet.”

Nadège gaat Caroline achterna

Nadège dacht dat ze in de Meilandjes een soort familie had gevonden. “Zij is waarschijnlijk heel erg teleurgesteld daarin, maar dat is nou eenmaal zo in het leven. Je kan niet iedereen te vriend houden.”

Martien trok tot slot de vergelijking met huisvriendin Caroline van Eeden, die ook met onenigheid uit het programma is vertrokken. “Wat ik al eerder zei, dat is met Caroline ook: die zat in die bus, die bus die stopt en Caroline stapt eruit en neemt een andere bus met andere leuke mensen in haar leven. Dat is toch prima? Daar is niks mis mee. Nee joh, moet je luisteren, het komt helemaal goed.”

Foto: SBS
26 Reacties op “Vertrek Nadège in Chateau Meiland: ‘Ze werd lastig’”


 1. WC Pot

  Nadège is een achterbaks mens zonder fatsoen!

  Keurig opgelost Meilandjes. TOP

 2. Carolien van Eeven

  Nadege kwam van de zon in de regen. Nieuwe familie weg, leuk jobbie weg. En nu ineens de vloer schoonlikken. Dat valt niet lekker en is uitputtend. Dus overspannen naar huis.

 3. Sjaak Trekhaak

  Ik geef die Meilandjes helemaal gelijk. Je zag het al tijdens de afleveringen dat die nadege moeilijk werd

 4. Jannes van Loon

  Het was wel een zeikwijf niks was goed ze is door de familie goed behandeld.

 5. Per Huismans

  Pffff. Divagedrag van die magere Meiland trekt zelfs een huishoudster niet.

 6. Zalmneusje

  Nadège is een eenzaam mens met een niet al te hoge sociale intelligentie. En rancuneus is ze ook met haar vuilspuiterij in de media over de familie die niets dan goeds voor haar heeft gedaan.

 7. Corry Jankbal

  Blij dat ik geen personeel heb. Wat een chronisch gezeik levert dat op zeg!

 8. Tim

  Ze hebben die Nadege gewoon net zoals die Carolien eruit geflikkerd op het moment dat ze niet meer bruikbaar bleek en iets van de faam wilde meepikken. Simpel zat.

 9. Daantje

  Schandalig wat ze nadege hebben aangedaan. Zij staat de vloeren te boenen en verf te krabben. Hoorde inderdaad niet tot haar takenpakket. De meilands hadden haar gouden bergen beloofd maar eenmaal niet meer nodig wordt ze uitgekotst.

 10. Sjaak echt

  @Tim vr 16 okt 2020 om 9:17
  En terecht, ze droeg heel weinig bij en had erg veel negatieve energie. Als je de balans opmaakt dan maar beter afscheid nemen.

 11. Coca Cola

  @Daantje, Jij kijkt volgens mij helemaal niet. Het gezin heeft zelfs geprobeerd een nieuwe woning voor Nadege te kopemn, maar ze weest alles af. Ze was na de vakantioe (ook door hun betaald) duidelijk anders gworden. Veel meer bijdehand.

  Daarnaast heeft ze ZELF aangeboden met klussen te helpen, omdat ze zich verveelde thuis. Nope, ze is gewoon een ondnkbaar mens.

 12. Willie

  Er worden in Nederland veel werknemers voor oud vuil er uit getrapt daar lees je niets over..
  Vond dit nog wel redelijk netjes je kan haar niet meenemen naar Nederland.

 13. Nadege

  Merdre!

 14. Tini Prikkeldraad-Kots ter Spin

  Martien Meiland is gewoon een listig vals wijf. Een soort kwaadaardige buurvrouw. Ik ben wel een fijn-leuke vrouw en daarom wens ik U oprecht een mooie dag toe, zonder Corona. Aardig hè? U krijgt gratis een zoentje van mij.

 15. HansR

  Staat ie ineens als een idioot met een bingokaart te zwaaien. Ik wil niet op het PO overvallen worden door deze aanstellerige nep-nicht. Laat ie het Talpa publiek maar genieten en laat ons bij de publieke omroep met rust

 16. Bart

  Nadege wilde gewoon maar 1 ding en dat is mee verhuizen naar Nederland. Toen ze merkte dat dit er niet inzat (wat logisch is) ging ze dwarsliggen. En dat was te zien in het programma. Een hele vervelende vrouw die denk ik overal maar even werkt en of maar even met mensen bevriend is. Moeilijk persoon die altijd van de regen in de drup valt maar dat ligt dan altijd aan de ander en nooit aan Nadege zelf.

 17. Jeroen

  @tini:
  Martien een vuil wijf? Heb je wel eens gekeken? Martien Meiland is van het mannelijk geslacht. Snap niet hoe je er bij komt dat het een ‘wijf’ zou zijn?

 18. Annie van Achteren

  Nadege
  vr 16 okt 2020 om 9:37

  Als je dan tóch zo nodig in het Frans wilt vloeken, doe het dan wel GOED, zak hooi!

 19. Carlo

  Je neemt iemand mee naar Tenerife.. gek he dat ze geen werknemer voelt

 20. IngridHenk

  Nadège moet gewoon een baan zoeken bij de gemeente: werken met oogkleppen op en verstand op nul.

 21. de

  Nadège, Caroline en de uitzendkracht zij allemaal met ophef vertrokken. Voor 1750 per maand je hele hebben en houden op straat gooien is absurd. Als je met de Meilandjes werkt, moet je goed oppassen. De productietrucjes worden vervelend. Telkens hen in de auto proppen voor een gillende Martien, wordt sleets.

 22. Ron

  Mooi opgelost maar had nog wel gedacht dat dit uitgemolken zou worden en bij de verhaallijn hoorde, maar dat werd het dus niet. De aflevering van gisteren was duidelijk een sprong in de tijd want ze gaan nu al bijna verhuizen en de aflevering van maandag waren ze daar nog weken van verwijderd van dat moment. Het zal bijna wel afgelopen zijn vermoed. Nog een paar afleveringen. Heel benieuwd wat het vervolg van dit programma gaat worden want dit is toch nog steeds de succesformule, daar kan geen studioprogramma of in een format gegoten programma tegen op. Martien is het meest zichzelf in zijn eigen omgeving, met zijn eigen mensen. Niet in een opgedirkt studio programma, daar is het net iets te overdreven en te aangezet. Dat zie je ook met mensen als Gerard Joling en Gordon, die zijn lang niet zo grappig in een studio programma dan in ENG programma’s.

 23. jaja

  Ron

  Alles bij Meiland’s wordt uit gemolken.

 24. Tobias

  Is Nadége eindelijk van dat Nederlandse tokkie gezin verlost. Kan Martien voortaan zelf de vloeren van z’n kasteeltje gaan dweilen met een van die lelijke sjaals van hem.

 25. colette

  Het verhaal heeft 2 kanten

 26. anna

  Tja SBS kan alles leuk MONTEREN,

  die gaan natuurlijk niet zeggen hoe het echt zit, want ze vallen hun eigen STERREN nooit af natuurlijk. Money talks mensen.

  In een nieuwe serie zal ook weer iemand zitten waar het ineens niet mee botert….

  Over een jaar of 5 of 10 zal de echte vuile was wel naar buiten komen.

TelevisienieuwsMail Mediacourant

Heeft u een nieuwstip, een vraag aan de redactie, een vraag over adverteren, een verzoek tot samenwerking of wenst u andere informatie? Neem dan graag contact op.