Vertrek Nadège in Chateau Meiland: ‘Ze werd lastig’

Het was gisteren éindelijk zo ver in de tv-hit Chateau Meiland: het vertrek van huishoudster Nadège Coffinet kwam aan bod. Het is misgegaan, omdat ze heel erg lastig begon te worden. Dat vertelde Martien Meiland aan de camaraploeg van SBS 6. Hoewel Nadège nog wel in de aflevering van maandag zat, was ze gisteren ineens niet meer van de partij. Helaas is het meningsverschil tussen Martien en Nadège niet op camera vastgelegd; ze is vrij geruisloos uit het programma verdwenen.

Om de kijker uit te leggen waarom Nadège ineens niet meer meehielp, kwam het programma met een eenzijdige verklaring. “De grote afwezige op het corveelijstje van Erica is Nadège. Sinds de familie vertelde dat ze teruggingen naar Nederland, is ze verdrietig en boos“, liet de voice-over weten.

Martien deed tijdens het snoeien zijn verhaal. “Nadège is gewoon lekker thuis. Zij zei op een gegeven moment: ‘Ik kan net zo goed om 12.00 uur weggaan.’ Maar ja, ze krijgt betaald tot 13.00 uur. Dan denk ik: gadver, dan moet ik of Erica zeggen: ‘Nee, meid, je moet blijven, want je moet nog een uur werken voor dat geld.’ Dat is al vervelend om dat tegen zo’n vrouw te moeten doen.”

Geen zin in gedoe

De Meilandjes hadden geen zin in gedoe. “Wij hebben toen gezegd: ‘Meid, blijf maar thuis, je krijgt doorbetaald.’ Ja, weet je. Ze zei op een gegeven moment zelf ook: ‘Ik heb hier een contract en daar staat in dat ik voor het ontbijt ben en het schoonmaken van de kamers, dus ik hoef eigenlijk helemaal geen vloeren in de was te zetten.’ Nou, dan krijg je weer zo’n meningsverschil. Dan denk ik: daar heb ik helemaal geen zin in.”

Het is jammer dat het zo is gedraaid, vindt Martien. “Ik snap het niet, want in het begin was ze zo fantastisch en pakte ze alles aan. Op een gegeven moment, na de corona, was ze heel anders. Wij waren misschien toch te makkelijk… Je bent natuurlijk werkgever en werknemer en dat was een beetje kwijtgeraakt. Zij was natuurlijk helemaal family voor ons, maar dat kan natuurlijk niet.”

Nadège gaat Caroline achterna

Nadège dacht dat ze in de Meilandjes een soort familie had gevonden. “Zij is waarschijnlijk heel erg teleurgesteld daarin, maar dat is nou eenmaal zo in het leven. Je kan niet iedereen te vriend houden.”

Martien trok tot slot de vergelijking met huisvriendin Caroline van Eeden, die ook met onenigheid uit het programma is vertrokken. “Wat ik al eerder zei, dat is met Caroline ook: die zat in die bus, die bus die stopt en Caroline stapt eruit en neemt een andere bus met andere leuke mensen in haar leven. Dat is toch prima? Daar is niks mis mee. Nee joh, moet je luisteren, het komt helemaal goed.”

Foto: SBS

Wat vindt u?

Alle polls

Denkt u dat Rob Kemps narcistisch is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen