Pijnlijk: tv-carrière Wendy van Dijk doodverklaard in Telegraaf

Dat wordt de hele dag janken op haar yogamat: de tv-carrière van Wendy van Dijk is gisterenavond om 20.30 uur doodverklaard op de website van De Telegraaf. “Haar tijd is voorbij.”

Wendy van Dijk © SBS 6

Wendy van Dijk behoorde ooit tot het selecte groepje A-sterren van de Nederlandse televisie, maar toen ze vertrok bij RTL 4 en The Voice of Holland achterliet, vervloog haar status in rap tempo. Waarom ze in vredesnaam overstapte naar SBS 6? Haar baas c.q. geliefde Erland Galjaard verhuisde ook en het is altijd handig als je met de leiding in bed ligt.

Uitstel van executie

Nu Erland alweer een tijdje is gestopt met televisie, stort voor Wendy het nepotistische kaartenhuis in elkaar. Die ligt nu al tijden in de downward facing dog-pose op de reservebank van SBS 6. “Waar is Wendy van Dijk toch gebleven?”, vraagt kijkcijferparagnost Tina Nijkamp zich af in haar column in De Telegraaf, die gisterenavond is gepubliceerd.

Wendy blijkt ook in de decembermaand geen enkele rol te hebben in het uitzendschema. Ze gaat volgens Tina een beetje Gordon achterna, die in de laatste fase van zijn contract ongelooflijk veel geld harkte, maar eigenlijk vrijwel niets deed. Waar zijn contract nog een maandje doorloopt, heeft Wendy uitstel van executie tot medio volgend jaar.

‘Is haar tijd voorbij?’

Tina vreest het ergste voor Wendy. Zij denkt dat haar carrière wel een beetje voorbij is. “Is de tijd voorbij voor deze grote tv-sterren van weleer en de daarbij behorende miljoenencontracten?”

Dit bedoelt Tina retorisch. “Nu Erland weg is bij dat bedrijf, lijkt ook Wendy’s rol een beetje uitgespeeld bij Talpa.”

Het is wel een combinatie van een aantal dingen, vervolgt Tina. Ook het enorme succes van Vandaag Inside speelt een rol. Ze wijst erop dat er daardoor sowieso minder plek is voor andere shows.

‘Ze is een beetje uit’

VI vult op alle werkdagen de helft van prime time. Tina: “Tel daarbij op dat ook de programma’s die Wendy bij SBS 6 heeft gepresenteerd, vrijwel allemaal zijn geflopt, behalve Wie van de Drie. De slotsom is dan ook dat de zender niet veel plek wil vrijmaken voor Wendy.”

Het lijkt een bredere beweging, besluit Tina. “Traditionele tv-sterren lijken gewoon een beetje uit.”

Mediacourant vraagt zich af, wat vindt u?

Is Wendy van Dijk een miljoen euro per jaar waard?

Tussenstand

Laden ... Laden ...

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen